Στάσεις τοκετού - Έγκυος - Your stage - Libero
close

Στάσεις τοκετού

Μπορείτε να ανακουφίσετε τον πόνο του τοκετού και να βοηθήσετε τη διαδικασία αν μετακινήστε λίγο και εναλλάσσεστε σε διάφορες στάσεις.

Κατά το πρώτο στάδιο του τοκετού, οι συσπάσεις μπορεί να είναι πολύ δυνατές. Το μωρό περιστρέφεται και γυρίζει προς τα κάτω μέσω του καναλιού του τοκετού που κάμπτεται. Γι' αυτό θα βοηθούσε να αναζητήσετε την πιο άνετη στάση. Το βάδισμα, η ορθοστασία, το ακούμπισμα στον τοίχο ή στον σύντροφό σας βοηθά επειδή λόγω της βαρύτητας το μωρό κινείται ευκολότερα προς τα κάτω.

Ίσως να αισθάνεστε πιο άνετα αν γονατίσετε στα τέσσερα, αν ανασηκωθείτε ή αν ξαπλώσετε στο πλάι σε ένα πουφ ή σε μια εύχρηστη καρέκλα. Ίσως να σας βοηθήσει αν τοποθετήσετε τα χέρια σας στους μηρούς σας, σκύψετε ελαφρά προς τα εμπρός και κουνιέστε μπρος-πίσω κατά τη διάρκεια των συσπάσεων.

Επιλέξτε την στάση τοκετού που σας ταιριάζει

Κατά το επόμενο στάδιο, το στάδιο των ωθήσεων, επιλέξτε τις στάσεις τοκετού που σας διευκολύνουν. Είτε επιλέξετε να γεννήσετε όρθιες, είτε ξαπλωμένες, είτε κουλουριασμένες, είτε ακουμπώντας στα χέρια και στα γόνατά σας, είτε ανασηκωμένες, είναι δική σας επιλογή.

Γεννήστε ξαπλωμένη

Το βάδισμα ίσως να μην είναι αυτό που χρειάζεστε σε μια κατάσταση στην οποία ήδη καταβάλετε προσπάθεια. Ακούστε το σώμα σας και ακολουθήστε το ένστικτό σας. Δεν είναι καθόλου κακό να στέκεστε απλώς ακίνητη και να είστε ξαπλωμένη αν αυτό σας κάνει να αισθάνεστε καλά.

Συμβουλευτείτε τον μαιευτήρα σας.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...