Η άσκηση μετά τη γέννα - Έγκυος - Your stage - Libero
close

Η άσκηση μετά τη γέννα

Το πιο πιθανό είναι ότι μετά τη γέννα θα ανυπομονείτε να χάσετε μερικά από τα κιλά που πήρατε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στις πρώτες μέρες όμως, συνιστάται να μην κάνετε κάτι πιο κουραστικό από το απλό περπάτημα, τουλάχιστον μέχρι να σας δώσει η μαία ή ο γιατρός σας την άδεια να ασκηθείτε πιο εντατικά.

Είναι σίγουρο ότι σε αυτό το στάδιο έχετε... σιχαθεί πια τα ρούχα της εγκυμοσύνης και ενδεχομένως να σας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πρέπει να συνεχίσετε να τα φοράτε και μετά τη γέννα. Ίσως να σας είναι δύσκολο να φανταστείτε ότι θα ανακτήσετε τη σιλουέτα που είχατε πριν από την εγκυμοσύνη.

Μην ανησυχείτε, η σιλουέτα σας θα επιστρέψει. Απλά, χρειάζεται λίγος χρόνος.

Πότε μπορώ να αρχίσω να ασκούμαι;
Η αλήθεια είναι ότι με το θηλασμό και τις αλλαγές στην καθημερινή σας ζωή, ενδεχομένως να μην μπορείτε να βρείτε εύκολα χρόνο για άσκηση. Ούτως ή άλλως, δεν είναι καλή ιδέα να αρχίσετε τη γυμναστική πριν αναρρώσετε πλήρως – επομένως, δεν έχει νόημα να ζορίζεστε. Για να απορροφηθούν τα ράμματα, να υποχωρήσει το πρήξιμο και να επιστρέψει η μήτρα στο κανονικό της μέγεθος, πρέπει να περάσουν περίπου δύο μήνες.

Ακριβώς όπως ίσχυε και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ακόμα και αυτή η περιορισμένη άσκηση που σας επιτρέπεται, είναι καλύτερη από το τίποτα. Αρχικά, μια απλή βόλτα με το καροτσάκι του μωρού είναι μια ικανοποιητική άσκηση, η οποία θα σας βοηθήσει να χάσετε λίγο από το επιπλέον βάρος σας.

Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το γιατρό ή τη μαία σας, ζητήστε να μάθετε αν μπορείτε να επιστρέψετε σε ένα κανονικό πρόγραμμα άσκησης. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να μάθετε με ακρίβεια πότε θα είστε σε θέση να κάνετε κάτι πιο έντονο από το απλό βάδισμα.

Αδυναμία ουροδόχου κύστης
Ενδεχομένως να έχετε παρατηρήσει μια μικρή ακράτεια όταν φταρνίζεστε ή βήχετε. Οι πιο σημαντικές ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τον τοκετό είναι οι ασκήσεις πυελικού εδάφους, οι οποίες θα επιτρέψουν στους μύες αυτής της περιοχής του σώματος να ανακτήσουν τη φόρμα τους.
Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...