Γίνετε ο καλύτερος βοηθός τοκετού - Έγκυος - Your stage - Libero
close

Γίνετε ο καλύτερος βοηθός τοκετού

Δεν είναι δύσκολο να γίνετε ο καλύτερος βοηθός τοκετού. Αρχίστε διαβάζοντας αυτό το άρθρο και θα τα έχετε σχεδόν καταφέρει.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με τη γέννηση ενός παιδιού; Φοβάστε; Είστε κατενθουσιασμένος; Εύχεστε να μην ήσασταν εκεί; Συγκεντρωμένος; Ή δεν ξέρετε τι να σκεφτείτε;
Δεν είστε μόνος. Είναι δύσκολο να γνωρίζετε τι να περιμένετε όταν είναι η πρώτη φορά. Αν ακούσετε μια παρέα από γυναίκες να μιλούν για τον τοκετό, θα καταλάβετε αμέσως ότι πρόκειται για μια επίπονη, περίπλοκη, πολύωρη, παρατεταμένη διαδικασία.
Επιπλέον, θα συνειδητοποιήσετε πολύ σύντομα ότι κάτι απαιτείται κι από εσάς. Θα είστε παρών στον τοκετό και θέλετε να βοηθήσετε. Αλλά πώς;
Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας άντρας, τόσο για τον εαυτό του όσο και για τη σύντροφό του, είναι να είναι προετοιμασμένος! Για να σας βοηθήσουμε, δημιουργήσαμε ένα πλάνο τριών βημάτων για να διασφαλίσουμε ότι θα είστε ο βοηθός τοκετού που χρειάζεται η σύντροφός σας.

1. Να γνωρίζετε τι να περιμένετε
Γίνετε κυνηγός πληροφοριών. Υπάρχουν αμέτρητα βιβλία σχετικά με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την ανατροφή των παιδιών. Όμως, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διαβάσετε το υλικό που υπάρχει σε αυτήν την ιστοσελίδα!
Διαβάζοντας, δεν θα νιώσετε απλώς μέρος της διαδικασίας, αλλά και η σύντροφός σας θα νιώσει ότι την αγαπάτε και τη στηρίζετε.

Θα ήταν πολύ χρήσιμο να παρακολουθούσατε όσο πιο πολλά μαθήματα μπορείτε κατά την κύηση. Θα κατανοούσατε πολύ καλά τι συνεπάγεται ο τοκετός και η γέννηση, από την αρχή ως το τέλος. Μερικές φορές μπορεί οι διαδικασίες να είναι γρήγορες αλλά αυτό είναι σπάνιο. Για τις περισσότερες γυναίκες ο τοκετός είναι ένα ταξίδι. Θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζατε ότι αυτό το ταξίδι περιλαμβάνει τρία στάδια.

Καλό θα ήταν επίσης να έχετε εικόνα του τι θα συμβεί εκείνη την ημέρα. Παρακολουθήστε βίντεο με φυσιολογικούς τοκετούς και με καισαρικές τομές. Θα σας διαφωτίσει σχετικά με τις δυσκολίες του τοκετού.

2. Να είστε προετοιμασμένος
Κατανοήστε τον ρόλο σας ως βοηθός. Η μαία σας είναι εδώ για να εξασφαλίσει ότι η σύντροφός σας και το μωρό συνεργάζονται καλά κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ο ρόλος σας είναι πολύ σημαντικός στο να βοηθάτε τη σύντροφό σας να αισθάνεται άνετα και να επικοινωνεί τις επιθυμίες της. Συζητήστε το πλάνο τοκετού με τη σύντροφό σας και βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τις προτιμήσεις τις όσον αφορά πράγματα όπως είναι τα παυσίπονα και η παρέμβαση. Είναι επίσης ωφέλιμο να αναπτύξετε καλή σχέση με τη μαία ή τον μαιευτήρα, καθώς κατά τη διάρκεια του τοκετού ίσως χρειαστεί να εκφράσετε τις προτιμήσεις της συντρόφου σας αν η ίδια δεν βρίσκεται στην κατάλληλη κατάσταση να το κάνει.

3. Προετοιμαστείτε για αυτό που θα συμβεί
Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ο τοκετός και η γέννηση αρχίζουν σιγά-σιγά να μην συγκρίνονται με την πρόκληση της ζωής με ένα νεογέννητο μωρό. Όσο θαυμάσιες κι αν είναι αυτές οι πρώτες μέρες, υποφέρετε από την έλλειψη ύπνου, η αλλαγή στον τρόπο ζωής σας είναι τεράστια και είναι πολύ πιθανό και για τους δυο σας να βιώνετε ένα συνεχές συναισθηματικό σκαμπανέβασμα. Κάποιοι μπαμπάδες αισθάνονται αδέξιοι όσον αφορά το νεογέννητό τους απλώς επειδή δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Το μυστικό είναι να συμμετέχετε ενεργά από την αρχή. Αν ασχοληθείτε με το μωρό σας θα δείτε ότι δεν είστε τόσο ανεπαρκής όσο φοβόσασταν. Και να θυμάστε: η σύντροφός σας, μαθαίνει κι αυτή.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...