Το μωρό έχει πυρετό - Μωρό - Your stage - Libero
close

Το μωρό έχει πυρετό

Ο πυρετός είναι ένα σημάδι ότι το σώμα πολεμά μια μόλυνση όπως για παράδειγμα ένα κρύωμα. Δείτε μερικές συμβουλές για μωρά που έχουν πυρετό.

Οι ενδείξεις ασθένειας είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστούν στα βρέφη παρά στα μεγαλύτερα παιδιά. Για παράδειγμα, μπορεί να έχουν δέκατα όχι επειδή είναι άρρωστα αλλά επειδή τα νεογέννητα δυσκολεύονται περισσότερο από τα μεγαλύτερα παιδιά και τους ενήλικες να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους.

Η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 38,5 βαθμούς Κελσίου
Για να καταλάβετε αν είναι άρρωστο θα πρέπει απλώς να δείτε προσεχτικά τη γενική κατάσταση της υγείας του. Αν το μωρό είναι ζωηρό, χαρούμενο και τρώει όπως συνήθως, πιθανώς να μην είναι πολύ άρρωστο. Αν, όμως, το μωρό είναι άτονο ή πολύ ζεστό και έχετε αμφιβολίες, θα πρέπει να μετρήσετε τη θερμοκρασία του.

Αν η θερμοκρασία του μωρού υπερβαίνει τους 38,5 βαθμούς και δεν οφείλεται αυτό στο ότι το έχετε ντύσει υπερβολικά, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

Αν το μωρό έχει δέκατα δοκιμάστε τα εξής:
- βγάλτε του μερικά ρούχα
- διατηρήστε το δωμάτιο δροσερό
- σκεπάστε το μωρό μόνο με ένα σεντόνι
- δώστε του συχνά και μικρά γεύματα

Μπορεί να πρόκειται για ωτίτιδα;
Ένα κρύωμα συνοδεύεται συχνά από πυρετό (38,5ºC ή υψηλότερο) και προκαλεί ανησυχία και αδιαθεσία στο μωρό. Μερικές φορές το κρύωμα και ο πυρετός συνοδεύονται από ωτίτιδα. Αν νομίζετε ότι το μωρό έχει ωτίτιδα, επισκεφτείτε άμεσα τον γιατρό σας.
Για να βοηθήσετε στην πρόληψη μολύνσεων στα αυτιά, στη μύτη και στον λαιμό να μην εκθέτετε το παιδί στον καπνό του τσιγάρου και να θηλάζετε αν αυτό είναι δυνατό.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...