Γιατί κλαίει το μωρό; - Μωρό - Your stage - Libero
close

Γιατί κλαίει το μωρό;

Όλα τα μωρά κλαίνε. Κατά τον πρώτο χρόνο, είναι το κύριο και το πιο σημαντικό μέσο επικοινωνίας. Και στόχος του είναι να σας ευαισθητοποιήσει.

Δεν είστε οι μόνοι που νιώθετε ότι είστε κακοί γονείς όταν δεν μπορείτε να παρηγορήσετε το μικρό σας. Ένα παιδί που είναι απαρηγόρητο προκαλεί πολλά συναισθήματα: απογοήτευση, ανησυχία και απόγνωση, ακόμα και εκνευρισμό. Αλλά αυτός ακριβώς είναι ο στόχος, να σας ευαισθητοποιήσει. Είμαστε "προγραμματισμένοι" να αντιδρούμε στο κλάμα ενός μωρού. Θέλουμε να είμαστε κοντά του και να το παρηγορήσουμε.

Πόσο κλαίνε τα μωρά;
Ο χρόνος μοιάζει να μην περνάει όταν κλαίει το παιδί σας. Μερικές φορές σας φαίνεται ότι το μωρό κλαίει όλη την ώρα ή τουλάχιστον κάθε νύχτα αλλά ίσως να μην είναι αλήθεια αυτό. Μελέτες έδειξαν ότι τα μικρά μωρά κλαίνε ή είναι ανήσυχα κατά μέσο όρο περίπου δύο ώρες τη μέρα μέχρι τον τρίτο μήνα και μία ώρα από την ηλικία των τεσσάρων έως έξι μηνών. Εσείς , όμως, έχετε την αίσθηση ότι κλαίνε διαρκώς.
Κάθε μωρό γεννιέται με μοναδική προσωπικότητα και διαφορετική ιδιοσυγκρασία. Αυτό έχει αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο κλαίει ένα μωρό. Μερικά μωρά είναι σχεδόν αθόρυβα ενώ άλλα με περισσότερη ενέργεια χρησιμοποιούν όλη τη δύναμη της φωνής τους και, όπως είναι φυσικό, η αντιμετώπισή τους απαιτεί περισσότερη ενέργεια από τους γονείς. Ωστόσο, υπάρχει θετική πλευρά στην περίπτωση που έχετε ένα μικρό μωρό που ουρλιάζει και γνωστοποιεί με έντονο τρόπο τις ανάγκες του. Αυτή η επιμονή είναι ένα γνώρισμα για το οποίο θα ανταμειφθεί αργότερα στη ζωή του.

Τι σημαίνει το κλάμα;
Το κλάμα μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα: Πεινάω, δεν θέλω να κάτσω εδώ, δεν είναι βολικά, δεν μπορώ να κοιμηθώ, δεν θέλω να είμαι σε αυτήν την αγκαλιά κλπ. Μερικές φορές, υπάρχει περισσότερο κλάμα και εκνευρισμός, συνήθως σε κομβικά σημεία της ανάπτυξης.
Με τον καιρό, θα αναγνωρίζετε τον λόγο για τον οποίο κλαίει το μωρό. Μπορεί να είναι δύσκολο και δεν θα καταλαβαίνετε πάντα γιατί είναι ανήσυχο το παιδί σας. Ίσως και το ίδιο το μωρό να μην ξέρει. Ένα είναι σίγουρο: με τον καιρό, θα μπορείτε να μαντεύετε καλύτερα.

Ηρεμώντας το μωρό
Είναι εύκολο να δοκιμάσετε κυριολεκτικά τα πάντα για να παρηγορήσετε το μωρό σας. Όμως, το κλάμα δεν είναι επικίνδυνο και δεν βλάπτει τα μικρά μας. Δεν είναι επικίνδυνο να νιώσετε όπως νιώθουν, να είναι τόσο λυπημένα, απογοητευμένα ή θυμωμένα. Αν μπορείτε, θα ήταν πραγματικά καλό για το μωρό σας να το βγάλετε από αυτήν την κατάσταση, να το αγκαλιάσετε για λίγο.
Παλιότερα πίστευαν ότι είναι καλό να αφήνουμε τα μωρά να κλαίνε γιατί κάνει καλό στα πνευμόνια τους αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα παιδιά χρειάζονται οι γονείς τους να αντιδρούν στο κλάμα τους. Φυσικά, τις περισσότερες φορές μπορείτε να πάτε στην τουαλέτα, να τελειώσετε το μπάνιο σας ή το φαγητό σας πριν σηκωθείτε. Θα πρέπει να φροντίζετε και τον εαυτό σας για να μπορείτε να έχετε αντοχές.

“Κακομαθαίνετε” το μωρό;
Πάρτε το μωρό σας αγκαλιά αν θέλετε ακόμα κι αν οι γύρω διαφωνούν. Δεν κακομαθαίνετε το μωρό σας με αυτόν τον τρόπο. Ακολουθήστε το ένστικτό σας και επιλέξτε με σοφία τις συμβουλές που θα ακολουθήσετε.
Μάθετε περισσότερα για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να παρηγορήσετε το μωρό σας εδώ.
Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...