Χρόνος για τον εαυτό μου - Μωρό - Your stage - Libero
close

Χρόνος για τον εαυτό μου

Το νέο σας μωρό είναι το κέντρο του οικογενειακού σύμπαντος. Αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο. Τα μωρά, εκτός από το ότι είναι αξιαγάπητα, απαιτούν πολύ από τον χρόνο σας. Μερικές φορές, όμως, χρειάζεστε χρόνο για τον εαυτό σας. Δείτε πως μπορεί αυτό να γίνει πραγματικότητα.

Δυσκολεύεστε να βρείτε χρόνο για ένα ντους; Δεν πρόκειται για μια ασυνήθιστη πρόκληση για έναν νέο γονιό. Σχεδόν όλοι μας την έχουμε αντιμετωπίσει. Όταν αποκτούμε παιδιά, έρχονται τα πάνω, κάτω. Υπάρχει ένα νέο άστρο στο κέντρο του δικού σας σύμπαντος και τον χρόνο που συνήθως αφιερώνατε στον εαυτό σας τώρα θα πρέπει να τον αφιερώνετε στο νέο μέλος της οικογένειας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ή ότι δεν μπορείτε να έχετε στη διάθεσή σας χρόνο για εσάς και τον σύντροφό σας. Το δύσκολο είναι να βρείτε αυτόν τον χρόνο!

Δείτε μερικές συμβουλές γονιών από το Φόρουμ. Πρόκειται για τεχνάσματα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας και για τη ζωή σας ως ενήλικας.

1. Μην επιμένετε να κάνετε τα πράγματα ακριβώς όπως τα κάνατε πριν. Βρείτε κάποιον εναλλακτικό τρόπο ο οποίος λειτουργεί τώρα που έχετε μωρό. Είναι καλύτερο να κάνετε πράγματα με διαφορετικό τρόπο παρά να μην τα κάνετε καθόλου!

2. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να κάνετε κάτι που σας αρέσει όσο το μωρό σας κοιμάται. Παραλείψτε το πλύσιμο των ρούχων!

3. Αυτό αφορά τους μπαμπάδες: Οι άντρες έχουν πιο συχνά κοινωνική ζωή επειδή συνεχίζουν να εργάζονται. Δώστε στη σύντροφό σας την ευκαιρία να κάνει το ίδιο! Αν θέλει να βγει με φίλους ή να πάει για ψώνια βοηθήστε τη να τα καταφέρει.

4. Αν ο σύντροφός σας δεν εργάζεται πολύ μακριά, αφήστε του το μωρό στο μεσημεριανό του διάλειμμα για μία ώρα και κάντε πράγματα για εσάς.

5. Κάντε μια λίστα με 10 πράγματα που σας αρέσει να κάνετε. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να τα κάνετε ή σκεφτείτε κάτι ιδιαίτερο που μπορείτε να κανονίσετε μέσα σε μια ώρα. Κολλήστε τη λίστα στο ψυγείο και όταν το μωρό σας κοιμηθεί και έχετε τη διάθεση, κάντε τα όλα μαζί.

6. Φροντίστε τον εαυτό σας! Περάστε το πρωινό στο κρεβάτι, ή και ολόκληρη τη μέρα, με μια στοίβα εφημερίδες (και με το μωρό σας, φυσικά!). Κλείστε την πόρτα της κουζίνας ξεχνώντας την ακαταστασία της.

7. Στείλτε τον σύντροφό σας για βόλτα με το μωρό το πρωί του Σαββάτου ή της Κυριακής αμέσως μετά τον θηλασμό κι εσείς απολαύστε την εφημερίδα σας, το μπάνιο σας και περάστε υπέροχα!

8. Ακόμα κι αν δεν έχετε σχεδιάσει τα πάντα όταν έχετε την ευκαιρία, απλώς κάντε κάτι μόνη σας, διαβάστε ένα βιβλίο, κάντε ένα μπάνιο, μιλήστε στο τηλέφωνο με έναν φίλο. Απλώς κάντε οτιδήποτε.

Πώς βρίσκω χρόνο για τον εαυτό μου; Μοιραστείτε μαζί μας τις ιδέες σας εδώ!

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...