Το κάπνισμα κοντά στο μωρό σας - Μωρό - Your stage - Libero
close

Το κάπνισμα κοντά στο μωρό σας

Τα μωρά που υποβάλλονται στο παθητικό κάπνισμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ασθένειες που σχετίζονται με αλλεργίες, παθήσεις του αναπνευστικού, μολύνσεις στο μέσο αυτί, κολικούς πόνους, ενώ αυξάνεται και η πιθανότητα να πληγούν από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS).

Εάν καπνίζετε, το μωρό σας θα γίνει ένας παθητικός καπνιστής. Το παθητικό κάπνισμα επηρεάζει το μωρό σας με τους εξής τρόπους:
• Μελέτες έχουν δείξει ότι, στα σπίτια όπου οι γονείς καπνίζουν, τα ένα τέταρτο περίπου των παιδιών ηλικίας 0 έως 18 μηνών προσβάλλονται από βρογχίτιδα, ενώ το ένα τρίτο από αυτά μπορεί να παρουσιάσει άσθμα.
• Τα παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν από ασθένειες που σχετίζονται με αλλεργίες.
• Τα παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα το τέταρτο έτος της ηλικίας τους κινδυνεύουν περισσότερο από φλεγμονές του μέσου αυτιού και είναι πιο ευαίσθητα σε μολύνσεις του αυτιού και του φάρυγγα.
• Ο καπνός μπορεί επίσης να προκαλέσει στα μωρά κολικούς πόνους και πόνους στην κοιλιά.
• Τα παιδιά που εκτίθενται στη νικοτίνη ενδέχεται να είναι πιο ανήσυχα και να κλαίνε περισσότερο.
• Για τα παιδιά που υποβάλλονται σε παθητικό κάπνισμα, ο κίνδυνος αιφνίδιου βρεφικού θανάτου είναι δύο με τρεις φορές υψηλότερος. Το δωμάτιο του μωρού θα πρέπει να είναι εντελώς ελεύθερο από καπνό.

Αν υπάρχουν καπνιστές στο σπίτι σας, θα πρέπει να επιβάλλετε κανόνες που θα επιτρέπουν το κάπνισμα μόνο εκτός σπιτιού ή κάτω από τον εξαερισμό. Αυτοί οι κανόνες θα πρέπει να εφαρμόζονται και από τους καλεσμένους σας.

Είναι γνωστό ότι η απεξάρτηση από το κάπνισμα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Έχετε κάποιες συμβουλές σχετικά με αυτό το θέμα;

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...