Εξακολουθεί να μην υπάρχει επιθυμία για σεξ - Μωρό - Your stage - Libero
close

Εξακολουθεί να μην υπάρχει επιθυμία για σεξ

Εξακολουθείτε να σκέφτεστε το σεξ σαν κάτι που κάνουν άλλοι άνθρωποι για διασκέδαση; Έχετε χάσει το ενδιαφέρον σας; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας - δεν είστε μόνη σας. Το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσετε την οικειότητα στη σχέση σας.

Τους πρώτους μήνες μετά τον τοκετό, το σώμα της γυναίκας εξακολουθεί να είναι γεμάτο με ορμόνες που επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία. Σε αυτήν την κατάσταση, έρχεται να προστεθεί και η κούραση, αλλά και η προσαρμογή σε έναν νέο τρόπο ζωής. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς, λοιπόν, γιατί ελάχιστες γυναίκες θεωρούν απαραίτητο το σεξ σε αυτό το στάδιο της ζωής τους. Ίσως μάλιστα να έχετε την εντύπωση ότι ποτέ δεν πρόκειται να επιθυμήσετε ξανά το σεξ. Μετά από έξι μήνες, όμως, τα επίπεδα των ορμονών υποχωρούν και τα πράγματα μπορούν να επιστρέψουν στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς.

Όχι απόλυτα φυσιολογικούς, βέβαια. Ας μην ξεχνάμε ένα μικρό ανθρωπάκι που κατοικεί πλέον στο σπίτι σας και επηρεάζει σημαντικά τον ύπνο και τον ελεύθερο χρόνο σας. Πέρα από αυτό... ίσως να αναρωτιέστε γιατί δεν έχει επιστρέψει η όρεξή σας για σεξ. Γιατί παραμένει το σεξ κάτι ξένο για εσάς;

Σας λείπει το σεξ;
Είναι αλήθεια ότι η ανάγκη για σεξ διαφέρει από άτομο σε άτομο. Σε ορισμένα άτομα λείπει, σε άλλα όχι. Αν αισθάνεστε το ίδιο με το σύντροφό σας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όχι, μπορεί να δημιουργηθούν τριβές.

Η σαρκική επιθυμία είναι σαν να κάνεις ποδήλατο - μόλις επιταχύνεις αρκετά, δεν χρειάζεται να προσπαθείς ιδιαίτερα για να απολαύσεις τη βόλτα σου. Τα πράγματα κυλάνε μόνα τους. Αν σταματήσεις, όμως, χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για να ανακτήσεις την ταχύτητά σου. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με τη σεξουαλική επιθυμία. Όσο κάνεις σεξ, θέλεις περισσότερο. Αν σταματήσεις να κάνεις σεξ, είναι σαν να έχεις κατεβάσει τα ρολά σε ένα τμήμα του οργανισμού σου!

Τα παιδιά είναι άριστα αντισυλληπτικά
Πολύ συχνά, η ίδια η ζωή βάζει εμπόδια στην προσωπική επαφή. Το στρες και η κούραση είναι άριστα αντισυλληπτικά. Εάν σας λείπει το σεξ, σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε, ώστε να απολαμβάνετε περισσότερο χρόνο μαζί. Λιγότερο καθάρισμα; Να μοιράζεστε πιο δίκαια τις δουλειές στο σπίτι; Μερικές φορές, αρκεί να κλείσετε για λίγο την τηλεόραση.

Τι πρέπει να κάνετε, όμως, για να ανεβείτε και πάλι στο... ποδήλατο; Ορίστε μερικές χρήσιμες συμβουλές:

• Μπορείτε να προσλαμβάνετε περιστασιακά μια μπεϊμπισίτερ.
• Αποφασίστε να δώσετε προτεραιότητα στο σεξ. Ξεχάστε για λίγο καιρό την καθαριότητα.
• Μοιραστείτε μεταξύ σας τις δουλειές του σπιτιού και τη φροντίδα του παιδιού. Έτσι, θα έχετε και οι δυο σας περισσότερη ενέργεια.
• Αν δεν έχετε όρεξη για σεξ, φροντίστε να αγκαλιάζεστε συχνά.
• Μη σταματάτε ποτέ να μιλάτε μεταξύ σας. Όχι μόνο για το σεξ, αλλά για όλα τα θέματα.
• Σας φαίνονται υπερβολικές οι απαιτήσεις του συντρόφου σας; Διακόψτε για λίγο, αλλά μην το αφήσετε για πολύ καιρό.

Τι γίνεται όμως αν δεν σας λείπει καθόλου το σεξ; Όσο το παιδί σας είναι μικρό, δεν πειράζει αν δεν κάνετε σεξ. Το σεξ δεν είναι τόσο σημαντικό σε αυτό το στάδιο, αλλά ο δεσμός μεταξύ σας είναι. Για αυτό, φροντίστε ο ένας τον άλλον. Να είστε κοντά ο ένας στον άλλον όταν έχετε όρεξη για επαφή. Συζητήστε γιατί δεν θέλετε να κάνετε σεξ. Μην απομακρύνεστε από το σύντροφό σας. Μην ξεχνάτε ότι δεν είστε μόνο γονείς. Οι ζωές σας δεν ανήκουν μόνο σε αυτήν την τεράστια εταιρεία που λέγεται "Οικογενειακή Ζωή Ε.Π.Ε.". Μην ξεχνάτε ότι εξακολουθείτε να είστε ένα ζευγάρι.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...