Πώς να αντιμετωπίσετε την κούραση και τη δυσθυμία τα βράδια - Μωρό - Your stage - Libero
close

Πώς να αντιμετωπίσετε την κούραση και τη δυσθυμία τα βράδια

Σας φαίνεται ότι το μωρό σας δυσκολεύεται να ηρεμήσει το βράδυ; Ή ότι είναι άκεφο την περισσότερη ώρα; Προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση με ψυχραιμία για λίγο και δείτε αν αυτό βοηθάει.

Πώς είναι η κατάσταση το βράδυ; Υπάρχει λίγη γκρίνια; Μήπως ουρλιάζει λίγο κιόλας; Το μωρό σας δυσκολεύεται να ηρεμήσει; Δυσκολεύεται να κοιμηθεί; Είναι απαρηγόρητο;

Δοκιμάστε να περικόψετε κάποιες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας και σκεφτείτε μήπως στο μωρό σας ταιριάζει ένας πιο ήρεμος τρόπος ζωής.

Από την αρχή ακόμα, κάθε νήπιο διαφέρει σημαντικά από το άλλο. Μερικά επηρεάζονται πολύ περισσότερο από ό,τι συμβαίνει γύρω τους. Άλλα μπορούν να κοιμηθούν ακόμα και αν τα έχετε σε ένα πάρτι.

Υπερβολικά κουρασμένα μωρά
Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, διαμορφώνεται και η προσωπικότητά του. Ορισμένα μωρά είναι ευτυχή όταν συμμετέχουν διαρκώς σε δραστηριότητες για παιδιά, όταν συναντούν φίλους των γονιών τους, πηγαίνουν για ψώνια και κοιμούνται για λίγο στο καρότσι. Άλλα κουράζονται υπερβολικά και δεν μπορούν να ηρεμήσουν το βράδυ μετά από μια μέρα γεμάτη δραστηριότητες, νέες παραστάσεις και ανθρώπους.

Πώς να εξοικειωθεί το μωρό με τους θορυβώδεις χώρους
Η εξοικείωση του μωρού σας με τους θορυβώδεις χώρους είναι ένας κάπως υπεραισιόδοξος στόχος. Θα πρέπει να βρείτε μια συμβιβαστική λύση μεταξύ των αναγκών σας, όπως είναι η ανάγκη σας να συναντάτε άλλους ανθρώπους (και αυτό είναι σημαντικό!) και των αναγκών του μωρού σας για ηρεμία και χαλάρωση. Για παράδειγμα, μπορείτε να καλέσετε κόσμο στο σπίτι για καφέ αν το να τον πιείτε έξω είναι πολύ πιεστικό για το μωρό σας.

Δεν θα είναι πάντα έτσι. Τα μωρά μεγαλώνουν και καθώς μεγαλώνουν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε όλο και περισσότερες δραστηριότητες και έντονες καταστάσεις. Βέβαια, όπως είναι φυσικό, οι προσωπικότητές τους δεν αλλάζουν.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...