Όταν δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος - Προσπάθεια - Your stage - Libero
close

Όταν δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος

Νιώθετε απελπισία και άγχος όταν δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος παρόλο που προσπαθείτε εδώ και μήνες. Πολλοί θα σας πουν ότι θα συμβεί αν δεν το έχετε στο μυαλό σας. Είναι όμως αδύνατον να μην το σκέφτεστε.

Προσπαθείτε, εδώ και μήνες, τα περιθώρια στενεύουν και κάνετε έρωτα σαν να μην υπάρχει αύριο (αν και δεν είναι πάντα διασκεδαστικό όταν ΠΡΕΠΕΙ και παρόλα αυτά δεν υπάρχει αποτέλεσμα!) Η συνήθης συμβουλή από τους καλοπροαίρετους φίλους και την οικογένεια είναι να μην το σκέφτεστε. Ενδιαφέρουσα συμβουλή. Πώς είναι δυνατόν να μην το σκέφτεστε όταν τις περισσότερες ώρες της ημέρας σκέφτεστε την ωορρηξία και την εμμηνορρυσία επειδή θέλετε τόσο πολύ να μείνετε έγκυος. Θέλετε πάρα πολύ να γίνεται γονιός.

Αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Είναι απογοητευτικό όταν δεν συμβαίνει τίποτα.
Για πολλά χρόνια, ίσως χρησιμοποιούσατε αντισυλληπτικά και ανησυχούσατε μην μείνετε έγκυος. Τώρα, όμως που καταβάλετε κάθε προσπάθεια και δεν υπάρχουν εμπόδια, δεν γίνεται τίποτα. Αυτό σας οδηγεί στην τρέλα.

Και μερικές φορές ίσως να τρελαίνεστε, νιώθετε θλίψη, θυμό και απογοήτευση. Ίσως να αισθάνεστε και πολύ μόνη. Ίσως να μην έχετε πει σε κανέναν ότι προσπαθείτε επειδή είναι κάτι πολύ προσωπικό. Έτσι, πνίγετε την απογοήτευσή σας ενώ άλλες μένουν έγκυες αμέσως και κάνουν το ένα παιδί μετά το άλλο. Ίσως να σας ρωτούν με επιφύλαξη: "Πότε θα..."

Να το πείτε ή να μην το πείτε;
Να βρείτε τη δουλειά ως δικαιολογία ή να ισχυριστείτε ότι θέλετε να περιμένετε λίγο ακόμα; Ή να πείτε την αλήθεια; Ότι απλά δεν τυχαίνει. Αμέσως μετά, ακολουθεί η ίδια παλιά άχρηστη συμβουλή: "Μην το σκέφτεσαι. Μια γνωστή μου σταμάτησε να προσπαθεί και έμεινε αμέσως έγκυος".

Αυτό όμως δεν μπορεί να ισχύει επειδή δεν μπορείτε να σταματήσετε να το σκέφτεστε.

Μιλήστε με κάποιον ειδικό
Ίσως μπείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε κάθε είδους δίαιτα, θεραπεία και στάση. Η καλύτερη συμβουλή όμως είναι να συνεχίσετε τη ζωή σας κανονικά, να κάνετε έρωτα τις κατάλληλες στιγμές, να κοιμάστε καλά και να μην έχετε άγχος.

Γενικά, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον έναν χρόνο πριν επισκεφτείτε έναν γυναικολόγο αλλά μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας αν θέλετε να μιλήσετε σε κάποιον. Ή συζητήστε με άλλους εδώ. Τις περισσότερες φορές βοηθάει να μην είστε μόνοι.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...