Υπέρηχος - Έγκυος - Your stage - Libero
close

Υπέρηχος

Τα υπερηχογραφήματα είναι διαθέσιμα σε όλες τις έγκυες και για πολλές είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Συχνά, κατά τη διάρκεια ενός υπερηχογραφήματος συνειδητοποιείτε ότι πρόκειται να γίνεται γονείς. Μπορεί να είναι θαυμάσιο και για τους μπαμπάδες και για τα μεγαλύτερα αδέρφια.


Βασικά, ο υπέρηχος είναι ένας γρήγορος έλεγχος της μήτρας σας. Λειτουργεί στέλνοντας ηχητικά σήματα υψηλής συχνότητας μέσω μιας συσκευής που ονομάζεται μορφομετατροπέας, η οποία καλύπτεται με ζελέ για να βοηθήσει τη μετάδοση των ηχητικών κυμάτων. Διαπερνά την κοιλιά σας και η εικόνα προκύπτει από τους ήχους ή την αντήχηση που αντανακλώνται.

Οι υπέρηχοι χρησιμοποιούνται για διάφορους λόγους αλλά οι δύο βασικοί υπέρηχοι των πρώτων εβδομάδων της εγκυμοσύνης που παρέχονται στις γυναίκες στην Ελλάδα είναι η Αυχενική Διαφάνεια και ο B' Επιπέδου.

Αυχενική διαφάνεια
Μεταξύ της 11ης και της 14ης εβδομάδας, υπάρχει δυνατότητα μέτρησης της αυχενικής διαφάνειας (το πάχος του δέρματος στο πίσω μέρος του λαιμού του εμβρύου). Με τον τρόπο αυτόν προσδιορίζεται ο κίνδυνος συνδρόμου Ντάουν.

Β' Επιπέδου
Μεταξύ της 21ης και της 22ης εβδομάδας, αυτό το υπερηχογράφημα εξετάζει προσεχτικά το μωρό σας που αναπτύσσεται και ελέγχει τη θέση του πλακούντα. Οι περισσότεροι γονείς βρίσκουν αυτήν την εμπειρία συναρπαστική και καθησυχαστική.

Οι υπέρηχοι είναι ανώδυνοι και είναι πλέον πολύ διαδεδομένοι. Παρόλα αυτά, υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη των υπερήχων. Αν έχετε κάποια ανησυχία, συζητήστε με τον μαιευτήρα σας.

Μοιραστείτε με τα άλλα μέλη του φόρουμ την πρώτη σας εμπειρία με το υπερηχογράφημα, καθώς και την εικόνα του μωρού σας!Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...