Είμαι έγκυος! - Έγκυος - Your stage - Libero
close

Είμαι έγκυος!

Μόλις είδατε τα αποτελέσματα του τεστ εγκυμοσύνης - είστε έγκυος! Συγχαρητήρια! Αυτή είναι η αρχή ενός μεγάλου, συναρπαστικού, υπέροχου, διασκεδαστικού και μερικές φορές δύσκολου και κουραστικού ταξιδιού. Ας ξεκινήσουμε!

Μια επίσκεψη στην τουαλέτα αρκεί για να αλλάξουν τα πάντα. Στα χέρια σας κρατάτε το τεστ που θα αναστατώσει τη ζωή σας! Δεν είναι περίεργο που δυσκολεύεστε να το πιστέψετε. Όμως δεν υπάρχει αμφιβολία - το τεστ εγκυμοσύνης λέει ότι είστε έγκυος! Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε το μαιευτήρα σας.

Η επιλογή του μαιευτήρα
Είναι καλή ιδέα να επιλέξετε το μαιευτήρα σας όσο το δυνατόν πιο σύντομα, καθώς ενδέχεται να υπάρχει έλλειψη σε διάφορες περιοχές της χώρας. Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε, τόσες περισσότερες επιλογές θα έχετε.

Μπορείτε να επιλέξετε έναν γυναικολόγο-μαιευτήρα για να σας παρακολουθεί και μία μαία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συλλέξει πολλές πληροφορίες, ότι οι προσδοκίες είναι ρεαλιστικές και ξεκινήστε την αναζήτησή σας όσο πιο σύντομα μπορείτε. Το άτομο που θα επιλέξετε, θα σας φροντίσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, στον τοκετό και τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, και πριν την κάθε σας επισκεψη στον γυναικολόγο-μαιευτήρα, θα μπορούσατε σημειώνετε μια λίστα με πιθανές ερωτήσεις. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις Μαίες της περιοχής, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Σύλλογο Επιστημών Μαιών και Μαιευτών Αθηνών στο τηλέφωνο 2106465691 και στην ιστοσελίδα www.semma.gr .


Πάρτε μαζί σας και το σύντροφό σας στο πρώτο ραντεβού
Η πρώτη επίσκεψη στο μαιευτήρα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο μαιευτήρας θα κάνει ερωτήσεις τόσο σε εσάς, όσο και στο σύντροφό σας σχετικά με τα ιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές σας. Θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να αποκρύπτετε στοιχεία, όπως το γεγονός ότι καπνίζετε, για παράδειγμα. Δεν είστε ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία μέλλουσα μητέρα που καπνίζει. Ο μαιευτήρας θα σας δώσει την υποστήριξη που χρειάζεστε για να κόψετε το κάπνισμα.

Η επίσκεψη στο μαιευτήρα είναι μια μοναδική ευκαιρία για να κάνετε ερωτήσεις και να λάβετε απαντήσεις σχετικά με όλους τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες σας.

Τι μπορεί να περιμένετε
Ο μαιευτήρας σας έχει δύο βασικούς ρόλους – παρακολούθηση και υποστήριξη. Οι περισσότερες γυναίκες επισκέπτονται το μαιευτήρα τους επτά έως δέκα φορές πριν από τον τοκετό. Για τις πρώτες 32 εβδομάδες, πρέπει να επισκέπτεστε το μαιευτήρα μια φορά το μήνα. Μέχρι τις 36 εβδομάδες, θα πρέπει να επισκέπτεστε το μαιευτήρα σας κάθε δύο εβδομάδες και μετά, μέχρι τον τοκετό, μια φορά την εβδομάδα.

Ο μαιευτήρας σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά άτομα όσο διαρκεί η εγκυμοσύνη σας, επομένως, αν νιώθετε ότι δεν επικοινωνείτε ή ότι δεν είστε ευχαριστημένη, καλό είναι να βρείτε κάποιον άλλον.
Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...