Ο πρώτος ύπνος - Έγκυος - Your stage - Libero
close

Ο πρώτος ύπνος

Τα μωρά δεν ξεχωρίζουν τη μέρα από τη νύχτα όταν γεννιούνται. Όπως είναι φυσικό, αυτό επηρεάζει τον ύπνο σας! Ωστόσο, αν είστε προετοιμασμένοι για αυτό, θα το αντιμετωπίσετε πολύ πιο εύκολα από όσο νομίζετε.

Πολλές μέλλουσες μαμάδες λένε "Καλά θα κάνω να κοιμάμαι όσο μπορώ πριν γεννήσω". Αλλά, προς μεγάλη τους απογοήτευση, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο ύπνος τους είναι χειρότερος από ποτέ. Ξυπνάτε για να πάτε στην τουαλέτα ή δεν μπορείτε να βολευτείτε ή πονάτε ή απλώς δεν μπορείτε να κοιμηθείτε.
Το σώμα σας σάς προετοιμάζει για αυτό που θα ακολουθήσει: αμέτρητες νύχτες ύπνου με διακοπές!

Το μωρό θέλει να φάει κατά τη διάρκεια της νύχτας
Του πρώτους μήνες, το μωρό σας δεν θα κοιμάται καλά τη νύχτα. Αυτό συμβαίνει τόσο επειδή δεν μπορεί να διακρίνει τη νύχτα από την ημέρα, όσο και επειδή πρέπει να τρώει τακτικά.

Στην αρχή, είναι σημαντικό για το μωρό σας να τρώει διαρκώς για να διατηρείται η ροή του μητρικού γάλακτος και για να λαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Πρόκειται για φυσικό ένστικτο.

Ακολουθήστε τους ρυθμούς του μωρού
Η καλύτερη συμβουλή που έχουμε να σας δώσουμε είναι να ακολουθήσετε τους ρυθμούς του μωρού σας και να κοιμάστε και να ξεκουράζεστε με κάθε ευκαιρία. Ξεχάστε τα "πρέπει" γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Το μόνο "πρέπει" είναι να τρέφεστε σωστά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχετε αντοχή αν δεν κοιμάστε καλά τη νύχτα για πολλές εβδομάδες.

Πρώτον, τα περισσότερα μικρά μωρά αποκοιμούνται κατά τη διάρκεια του θηλασμού, εντελώς εξαντλημένα από τη θρεπτική τροφή. Αποκοιμούνται στο στήθος ή στην αγκαλιά σας σαν αναίσθητα. Το μωρό θα είναι ευτυχές αν αποκοιμηθεί κοντά σε κάποιον από τους γονείς του ακούγοντας τον σφυγμό τους.

Μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό σας να ξεχωρίσει την ημέρα από τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφήστε το μωρό να κοιμάται με φως. Αλλά τη νύχτα θα πρέπει να είναι σκοτεινά, να έχει ησυχία και να μην αποσπάται η προσοχή του μωρού. Μην μιλάτε πολύ. Τα γεύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα πρέπει να διαρκούν ακριβώς όσο χρειάζεται. Μην αλλάζετε πάνες παρά μόνο αν έχει λερωθεί το μωρό. Το ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν θα πρέπει να είναι διασκεδαστικό. Δείξτε στο μωρό σας ότι η νύχτα είναι διαφορετική, είναι το διάστημα που κοιμόμαστε.

Τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται ανάσκελα
Να θυμάστε ότι τα μωρά πρέπει να κοιμούνται ανάσκελα έτσι ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος Συνδρόμου του Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου (SIDS). Βάλτε το μωρό σας για ύπνο σε σκληρό στρώμα. Μην το αφήνετε να κοιμάται σε μαλακές επιφάνειες όπως μαξιλάρια, κουβέρτες, καναπέδες, δέρματα ζώων, στρώματα από αφρολέξ ή στρώματα νερού.

Επίσης, μην ντύνετε πολύ ζεστά το μωρό. Ντύστε το τόσο όσο θα ντυνόσασταν και οι ίδιες. Μη το τυλίγετε με πολλές κουβέρτες. Αν το μωρό ιδρώνει, τα μαλλιά του είναι ιδρωμένα ή έχει δρωτσίλα, ίσως να ζεσταίνεται πολύ. 'Ενα μωρό μπορεί επίσης να ζεσταίνεται σε περίπτωση που έχει πυρετό, ταχύπνοια και δεν μπορεί να ησυχάσει.

For more information on reducing the risk of SIDS, go to www.sids.org.nz .

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...