"Σπάσιμο" των νερών - Έγκυος - Your stage - Libero
close

"Σπάσιμο" των νερών

Ωχ! Τα νερά σας έσπασαν αλλά δεν έχετε συσπάσεις. Τηλεφωνήστε στον μαιευτήρα σας. Μπορεί να μην έχει έρθει η στιγμή να φέρετε στον κόσμο το μωρό σας, αλλά είναι σίγουρα ώρα για μια εξέταση.

Στις ταινίες, ο τοκετός ξεκινά πάντα όταν "σπάνε τα νερά". Είναι είτε πολύ δραματικό είτε κωμικό. Στην πραγματικότητα, τα νερά δεν σπάνε πάντα πριν την έναρξη των συσπάσεων. Συνήθως μάλιστα ισχύει το ανάποδο. Ενδέχεται κιόλας να μην είναι εύκολο να διαπιστωθεί αν έχουν σπάσει ή όχι τα νερά. Το κεφάλι του μωρού είναι τοποθετημένο σαν πώμα στο κανάλι του τοκετού και αυτό μπορεί να προκαλέσει μια μικρότερη από το αναμενόμενο ροή υγρών.

Αν παρατηρήσετε ή υποψιάζεστε ότι τα νερά σας έσπασαν, τηλεφωνήστε στη μαία σας, ακόμα κι αν δεν έχετε πόνους.

Πρόκληση τοκετού
Οι περισσότεροι μαιευτήρες περιμένουν μεταξύ 24 και 36 ώρες από τη στιγμή που έσπασαν τα νερά σας μέχρι να προκαλέσουν τον τοκετό. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση του μωρού και από το χρώμα του αμνιακού υγρού - των νερών. Αν τα νερά έχουν πρασινωπό χρώμα, αυτό οφείλεται σε κένωση του εντέρου του μωρού κι αυτό με τη σειρά του μπορεί να είναι σημάδι ότι το μωρό βιώνει ή έχει βιώσει πρόσφατα κάποιας μορφής ενόχληση ή πίεση. Σε αυτήν την περίπτωση θα γίνει μια καρδιοτοκογραφική εξέταση (CTG) για να διαπιστωθεί η κατάσταση του μωρού.

Αν όλα δείχνουν εντάξει, θα σας ζητηθεί να περιμένετε την έναρξη των φυσιολογικών συσπάσεων μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Αν δεν έχετε συσπάσεις έπειτα από 24 με 36 ώρες, θα γίνει πρόκληση του τοκετού.
Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...