Γνωρίστε τη μαία σας - Έγκυος - Your stage - Libero
close

Γνωρίστε τη μαία σας

Η ώρα έφτασε! Αρπάξτε τα πράγματά σας και πηγαίνετε στο νοσοκομείο. Ορίστε τι θα συμβεί μόλις φτάσετε εκεί.

Εννοείται ότι κάθε τοκετός είναι διαφορετικός, το ίδιο και κάθε μαιευτήριο. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε τι μπορείτε να περιμένετε, σε γενικές γραμμές, αν έχετε επιλέξει να γεννήσετε σε ένα νοσοκομείο ή μαιευτήριο με μια μαία ως υπεύθυνη του τοκετού.

Στη μονάδα τοκετού, επιτέλους!
Μόλις ολοκληρωθεί η εισαγωγή σας, η μαία θα μετρήσει την πίεση και τους παλμούς της καρδιάς σας. Θα ψηλαφήσει την κοιλιά σας για να καταλάβει ποια είναι η θέση του μωρού, θα αφουγκραστεί τους χτύπους της καρδιάς του και θα ελέγξει τη διαστολή σας. Θα συζητήσετε για τις συσπάσεις, την ώρα που ξεκίνησαν, πόσο απέχουν μεταξύ τους, κλπ. Επίσης, θα συζητήσετε ξανά για το σχέδιο του τοκετού σας, δηλαδή τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις σας όσον αφορά τη χορήγηση αναισθητικού, κλπ.

Στη συνέχεια, η μαία θα πραγματοποιήσει μια καρδιοτοκογραφική εξέταση (CTG), η οποία μετρά τους χτύπους της καρδιάς του μωρού και τη συχνότητα των συσπάσεων. Τα αποτελέσματα της εξέτασης επιτρέπουν στη μαία να ελέγξει το πώς ανταποκρίνεται το μωρό στις συσπάσεις και τη γενική κατάστασή του.

Πρώτο στάδιο του τοκετού
Είναι μια καλή ιδέα να μπείτε σε ένα λουτρό με ζεστό νερό για να χαλαρώσετε και να ανακουφιστείτε από τον πόνο. Η μαία δεν θα είναι συνέχεια μαζί σας σε αυτό το στάδιο του τοκετού και είναι πιθανό να σας συμβουλεύσει να καθυστερήσετε την εισαγωγή στο νοσοκομείο όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτό το στάδιο.

Η μαία θα έρχεται τακτικά και θα ελέγχει την κατάσταση του μωρού, χρησιμοποιώντας ένα εμβρυοσκόπιο, μια συσκευή Doppler ή ένα μηχάνημα καρδιοτοκογραφικού ελέγχου (CTG). Επίσης, θα ελέγξει την πρόοδό σας. Θα εξετάσει την πρόοδο της διαστολής και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τη σωστή μέθοδο αντιμετώπισης του πόνου, ανάλογα με την κατάστασή σας.

Υποστήριξη και συμβουλές από τη μαία σας
Η μαία είναι για εσάς ένας οδηγός, ένα στήριγμα, μια ειδικός και ένας σύμβουλος. Μπορείτε να βασίζεστε σε αυτήν για συμβουλές και υποστήριξη. Μη διστάσετε να την ενημερώσετε αν αισθάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους δυο σας. Είναι πολύ πιθανό να αλλάξετε γνώμη για κάποιο μέρος του σχεδίου τοκετού σας. Δεν πειράζει. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν έχετε αλλάξει γνώμη. Η μαία είναι δίπλα σας για να βοηθήσει εσάς και το μωρό σας.

Στα πρώτα στάδια του τοκετού, η μαία θα πηγαινοέρχεται. Εάν τη χρειαστείτε, μπορείτε να την καλέσετε χρησιμοποιώντας το κουδούνι. Στα επόμενα δύο στάδια, όταν θα πρέπει να σπρώξετε για να γεννηθεί το μωρό, η μαία θα είναι μαζί σας συνεχώς.

Μετά τον τοκετό
Κάποια στιγμή μετά τον τοκετό, είναι καλό να συζητήσετε για όσα συνέβησαν. Αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας του τοκετού και συνήθως κάνει τις μητέρες να αισθάνονται όμορφα. Ρωτήστε για όλα τα θέματα που σας απασχολούν και συζητήστε τα πράγματα που σας δυσαρέστησαν. Αυτή η συζήτηση θα σας προετοιμάσει κατάλληλα για τον επόμενο τοκετό σας. Βέβαια, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να αρχίσετε να το σκέφτεστε!
Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...