Επιλέγοντας το σωστό καρότσι - Έγκυος - Your stage - Libero
close

Επιλέγοντας το σωστό καρότσι

Η αγορά ενός κλασικού καροτσιού ή καροτσιού buggy είναι λίγο-πολύ σαν την αγορά ενός αυτοκινήτου: εξαρτάται από τις προσωπικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.

Η αγορά καροτσιού buggy κοστίζει αρκετά και θα πρέπει πραγματικά να είναι αυτό που ζητάτε για να δαπανήσετε τόσα χρήματα. Ρωτήστε, κάντε μια έρευνα αγοράς και μετά πηγαίνετε να ψωνίσετε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η επιλογή καροτσιού buggy θα πρέπει να υπαγορεύεται από τον τρόπο ζωής σας. Θα πρέπει να σας βολεύει και να είναι πρακτικό.

Αρχίστε την έρευνά σας
Υπάρχουν διάφοροι τύποι καροτσιών στην αγορά: καρότσια buggy, μετατρεπόμενα καρότσια, πολυλειτουργικά καρότσια, καρότσια για δίδυμα, καρότσια για δύο παιδιά διαφορετικής ηλικίας και καρότσια για τζόκινγκ. Ρωτήστε και δείτε τι εξυπηρετεί τους άλλους.

Δεδομένα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας
Η επιλογή καροτσιού θα πρέπει να καθορίζεται από το τι είναι κατάλληλο για εσάς και όχι από το τι είναι στη μόδα. Ξεκινήστε απαντώντας στις εξής ερωτήσεις:
• Έχετε αυτοκίνητο; Πόσο ευρύχωρο είναι το πορτ μπαγκάζ του; Αυτό θα καθορίσει το μέγεθος του καροτσιού που θα προτιμήσετε και τον τρόπο με τον οποίο διπλώνει.
• Χρησιμοποιείτε συχνά λεωφορείο; Τότε ίσως να χρειάζεστε ένα μικρότερο καρότσι.
• Το καρότσι θα φυλάσσεται εκτός σπιτιού; Στην είσοδο του σπιτιού; Ή στο γκαράζ; Προσαρμόστε το μέγεθος του καροτσιού ανάλογα.
• Κάνετε συχνά περιπάτους σε δύσβατους δρόμους ή στην παραλία; Πηγαίνετε για καφέ και για ψώνια τακτικά; Οι μεγάλες ρόδες προχωρούν ευκολότερα σε πέτρες ή ανώμαλες επιφάνειες αλλά τα καρότσια που είναι κατάλληλα για την πόλη είναι πιο ελαφριά και στρίβουν καλύτερα όταν είστε για ψώνια.
• Πώς είναι ο καιρός στο μέρος που ζείτε; Αυτό θα καθορίσει τον τύπο των καλυμμάτων που θα χρειαστείτε για το καρότσι σας.

Να θυμάστε επίσης ότι το νεογέννητό σας θα πρέπει να μπορεί να ξαπλώσει με άνεση τους πρώτους μήνες, για παράδειγμα σε κάτι που θα μοιάζει με καρότσι. Σήμερα, τα περισσότερα καρότσια buggy μπορούν να προσαρμοστούν έτσι ώστε να μπορεί να ξαπλώσει το μωρό. Έτσι δεν χρειάζεται να αγοράσετε και ένα κλασικό καρότσι και ένα καρότσι buggy.

Ένα πορτ μπεμπέ και ένα βρεφικό καθισματάκι αυτοκινήτου είναι εξαιρετική επιλογή για τις πρώτες 12 εβδομάδες, ειδικά αν έχετε άλλα παιδιά στο νηπιαγωγείο ή στο σχολείο. Μπορείτε να βγάζετε το βρεφικό καθισματάκι από το αυτοκίνητο και να το τοποθετείτε σε μια βάση με ρόδες. Εάν δε θέλετε να αγοράσετε, θα ήταν καλό να δανειζόσασταν ένα.

Θυμηθείτε: είναι πραγματικά όμορφο να μπορείτε να έχετε το μωρό σας στραμμένο προς το μέρος σας, γι' αυτό ψάξτε για καρότσι με αναστρεφόμενα χερούλια.

Σκεφτείτε προσεχτικά τις ανάγκες σας. Να θυμάστε ότι θα χρησιμοποιείτε το καρότσι buggy για πολύ καιρό. Μην διστάσετε να ερευνήσετε και να αναζητήσετε ευκαιρίες αγορών, είτε για καινούργιο καρότσι (ελέγξτε αν έχει εγγύηση και για πόσο καιρό ισχύει) ή για μεταχειρισμένο.

Βεβαιωθείτε ότι το καρότσι είναι ασφαλές
Όποιον τύπο κι αν επιλέξετε, το καρότσι buggy θα πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας. Ελέγξτε ότι φέρει το απαραίτητο σύμβολο συμμόρφωσης με τους κανονισμούς και ζητήστε να το δείτε.

Βοηθήστε άλλους γονείς λέγοντάς τους πώς βρήκατε το ιδανικό καρότσι. Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας εδώ.
Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...