Ο τέλειος στηθόδεσμος μητρότητας - Έγκυος - Your stage - Libero
close

Ο τέλειος στηθόδεσμος μητρότητας

Είναι ώρα να διαλέξετε έναν ειδικό νέο στηθόδεσμο! Ένας στηθόδεσμος θηλασμού με καλή εφαρμογή και άνεση σάς είναι απαραίτητος. Μερικές χρήσιμες συμβουλές:


Θα παρατηρήσατε ότι το στήθος σας άλλαξε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το στήθος των περισσότερων γυναικών μεγαλώνει κατά ένα νούμερο και θα συνεχίσει να μεγαλώνει για έναν μήνα μετά τον τοκετό. Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές ποικίλουν από γυναίκα σε γυναίκα.

Πιθανόν να είχατε ήδη αναγκαστεί να αγοράσετε μεγαλύτερο νούμερο στηθόδεσμου αλλά τώρα είναι η στιγμή να αγοράσετε έναν ειδικό στηθόδεσμο, τον στηθόδεσμο θηλασμού.

Χωρίς μπανέλα
Όταν θηλάζετε δεν θα πρέπει να φοράτε στηθόδεσμο με μπανέλα. Η μπανέλα μπορεί να πιέζει το στήθος, εμποδίζοντας τη ροή του γάλακτος. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με έναν κοινό στηθόδεσμο. Αν το σηκώνετε πάνω από το στήθος σας όταν θηλάζετε, εμποδίζει και πάλι τη ροή του γάλακτος.

Γι' αυτό, είναι σημαντικό να φοράτε έναν άνετο στηθόδεσμο θηλασμού με καλή εφαρμογή, ειδικά κατά τους τρεις πρώτους μήνες του θηλασμού. Βρείτε το κατάλληλο μέγεθος στηθόδεσμου 2-3 εβδομάδες πριν τον τοκετό.

Να τι πρέπει να αναζητήσετε:

Φαρδιά πλάτη για στήριξη
Όσο πιο φαρδιά τόσο το καλύτερο για μέγιστη στήριξη. Προτιμήστε πλάτη με τρεις κόπιτσες. Τις πρώτες εβδομάδες του θηλασμού, το μέγεθος του στήθους σας θα διαφέρει σημαντικά από μέρα σε μέρα. Θα πρέπει να μπορείτε να προσαρμόζετε την πλάτη του στηθόδεσμου ανάλογα, γι' αυτό προτιμήστε 4-6 σειρές με κόπιτσες.

Τιράντες ώμου
Επιλέξτε στέρεες, φαρδιές, μαλακές τιράντες που να μην είναι πολύ σφιχτές.

Η θήκη
• Οι βαμβακερές θήκες με ελαστικότητα είναι οι καλύτερες επειδή το βαμβάκι είναι φυσική ίνα και επιτρέπει στο δέρμα σας να αναπνέει. Είναι, επίσης, πολύ μαλακό.
• Η ραφές δεν θα πρέπει να περνούν πάνω από τις θηλές. Επίσης, αν έχει δαντέλα η οποία ακουμπά τις θηλές σας, θα σας ενοχλεί.
• Το ύφασμα γύρω από το στήθος και κάτω από το άνοιγμα της θήκης θα πρέπει να είναι ελαστικό.
• Το άνοιγμα της θήκης θα πρέπει να ανοίγει αρκετά έτσι ώστε το μωρό να μπορεί να θηλάσει εύκολα.

Κλιπ
Θα πρέπει να μπορείτε να ανοίγετε το κλιπ με το ένα χέρι. Τα καλύτερα κλιπ είναι αυτά που κουμπώνουν κάθετα. Αυτά που κουμπώνουν στο πλάι είναι σχεδόν αδύνατον να τα ανοίξετε με το ένα χέρι. Τα κουμπώματα από βέλκρο μπορεί να ανοίγουν μόνα τους.

Καλή τύχη στην αναζήτηση του ιδανικού στηθόδεσμου. Όταν τον εντοπίσετε, μοιραστείτε μαζί μας τις συμβουλές σας εδώ.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...