Το όνομα του μωρού - Έγκυος - Your stage - Libero
close

Το όνομα του μωρού

Η επιλογή ενός ονόματος μπορεί να αποδειχθεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις – και μια από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες – κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ορίστε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν σε αυτήν την κρίσιμη απόφαση.

Υπάρχουν πολλές στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βρείτε το τέλειο όνομα. Μερικοί γονείς περιμένουν να δουν το παιδί τους πριν αποφασίσουν, άλλοι διαβάζουν ατελείωτες λίστες ονομάτων σε ειδικά βιβλία, άλλοι επιλέγουν κάτι που εκφράζει τη θρησκεία ή την εθνική τους ταυτότητα. Άλλοι, πάλι, επιλέγουν το όνομα του αγαπημένου τους αθλητή ή ηθοποιού. Ορισμένοι γονείς πιστεύουν ότι ένα απλό, συνηθισμένο όνομα θα κάνει τη ζωή του παιδιού πιο εύκολη, ενώ άλλοι θεωρούν ότι ένα παράξενο ή ακόμα και ανύπαρκτο όνομα θα κάνει το παιδί τους να ξεχωρίσει από το πλήθος.
Οι περισσότεροι γονείς, πάντως, απλά επιλέγουν ονόματα που τους αρέσουν.
Το όνομα που θα επιλέξετε εκφράζει περισσότερο εσάς, παρά το μωρό σας.

Μερικές συμβουλές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες:
1. Το οικογενειακό σας δέντρο είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε όταν φτιάχνετε τις πρώτες λίστες με πιθανά ονόματα.

2. Αν θέλετε να τιμήσετε έναν από τους γονείς ή τους συγγενείς σας, αλλά δεν σας αρέσει πολύ το όνομά του, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μεσαίο όνομα ή να επιλέξετε μια πιο σύγχρονη παραλλαγή του.

3. Μερικοί γονείς καταλήγουν σε δύο ή τρία υποψήφια ονόματα και περιμένουν μέχρι να γνωρίσουν το παιδί τους πριν αποφασίσουν.

4. Έχετε υπόψη σας ότι ορισμένα ονόματα που μπορεί να ακούγονται χαριτωμένα για ένα μωρό, ίσως να μην είναι τόσο κατάλληλα για έναν... μαντράχαλο 21 ετών.

5. Μια έρευνα σχετικά με τη σημασία των ονομάτων που σκέφτεστε, μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά.

6. Σκεφτείτε πώς θα ακούγεται το όνομα που επιλέξατε, τόσο σε συνδυασμό με τα μεσαία ονόματα που επιλέξατε, όσο και χωρίς αυτά. Αν το επώνυμό σας είναι μακρύ και ασυνήθιστο, ίσως να είναι προτιμότερη η επιλογή ενός απλού, σύντομου ονόματος. Αυτό ισχύει και αντίστροφα.

7. Μια καλή άσκηση είναι να βγείτε στην εξώπορτα και να φωνάξετε το όνομα μερικές φορές, σαν να φωνάζατε το παιδί σας που παίζει έξω.

8. Αν δεν μπορείτε να συμφωνήσετε σε ένα όνομα με το σύντροφό σας, δοκιμάστε έναν συμβιβασμό: ένας από τους δυο σας θα επιλέξει το πρώτο όνομα και ο άλλος το δεύτερο. Μια άλλη ιδέα, είναι να συμφωνήσετε ότι ο ένας θα επιλέξει αν είναι αγόρι και ο άλλος αν είναι κορίτσι.

9. Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να ζητήσετε τη συμμετοχή των φίλων και των συγγενών σας. Ωστόσο, πολλοί γονείς προσπαθούν να αποφύγουν τυχόν αρνητικά σχόλια και παρεξηγήσεις, κρατώντας κρυφή την τελική τους επιλογή μέχρι να γεννηθεί το παιδί.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...