Τοκετός με καισαρική τομή - Έγκυος - Your stage - Libero
close

Τοκετός με καισαρική τομή

Οι καισαρικές τομές μπορεί να είναι προγραμματισμένες ή μπορεί να πραγματοποιηθούν ως έκτακτες όταν ένας τοκετός δεν προχωρά όπως είχε προγραμματιστεί.

Υπάρχουν δύο είδη καισαρικών τομών, οι προγραμματισμένες και οι έκτακτες. Ένα τοκετός με προγραμματισμένη καισαρική τομή μπορεί να πραγματοποιηθεί για διάφορους λόγους:

• Όταν το μωρό είναι σε ανάποδη θέση.

• Όταν η πύελος είναι πολύ στενή.

• Αν έχετε γεννήσει ήδη με καισαρική (το 60% των γυναικών που έχουν κάνει ήδη καισαρική, ξανακάνουν).

• Θέλετε να γεννήσετε με καισαρική.


Έκτακτη καισαρική τομή
Έκτακτη καισαρική τομή πραγματοποιείται ότι συμβεί κάτι κατά την κύηση το οποίο επιτάσσει να γεννηθεί το μωρό γρήγορα. Ένας λόγος μπορεί να είναι ότι το μωρό δεν έχει πάρει θέση στην πύελο. Ένας άλλον λόγος είναι αν απειλείται η υγεία του μωρού σας.


Οι καισαρικές τομές γίνονται με τοπική αναισθησία
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η καισαρική, ακόμα κι αν πρόκειται για έκτακτη, πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, την επισκληρίδιο αναισθησία. Με τη μέθοδο αυτή, αναισθητοποιείται η περιοχή από το στήθος σας έως τους μηρούς σας κι έτσι διατηρείτε τις αισθήσεις σας κατά την επέμβαση έχοντας έτσι τη δυνατότητα να δείτε το μωρό σας αμέσως μόλις γεννηθεί.

Αν χρειαστεί έκτακτη καισαρική τομή πολύ γρήγορα επειδή το μωρό δέχεται μεγάλη πίεση, θα σας γίνει γενική νάρκωση που σημαίνει ότι θα κοιμάστε όταν γεννηθεί το μωρό. Στην περίπτωση αυτή, το μωρό σας θα περάσει τις πρώτες ώρες του με τον σύντροφό σας.Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...