Εγκυμοσύνη και ασφάλεια τροφίμων - Έγκυος - Your stage - Libero
close

Εγκυμοσύνη και ασφάλεια τροφίμων

Αν είστε έγκυος, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα τρόφιμα που καταναλώνετε είναι ασφαλή επειδή η τροφική δηλητηρίαση ενδέχεται μερικές φορές να βλάψει το μωρό σας.

Ακολουθήστε τους παρακάτω έξι κανόνες για να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση:

1. Να πλένετε με σαπούνι και να στεγνώνετε επιμελώς τα χέρια σας πριν και αφού χειριστείτε τρόφιμα, πριν φάτε, αφού χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα, αφού αλλάξετε πάνες ή αφού έρθετε σε επαφή με κατοικίδια ζώα.

2. Να ξεπλένετε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα φάτε και να ελέγχετε τις ημερομηνίες λήξης στα τρόφιμα.

3. Να σερβίρετε το ζεστό φαγητό ζεστό, και το κρύο φαγητό κρύο. Να ζεσταίνετε πάντα τα περισσεύματα τροφίμων, μέχρι να ζεσταθεί καλά ολόκληρη η ποσότητα φαγητού. Τα περισσότερα βακτήρια πεθαίνουν στους 100°C. Ποτέ μην ξαναζεσταίνετε το φαγητό πάνω από μία φορά και να καταναλώνετε τα μαγειρεμένα φαγητά μέσα σε διάστημα δύο ημερών.

4. Να μαγειρεύετε όλα τα φαγητό, ειδικά το κοτόπουλο, πολύ καλά, ιδίως όταν χρησιμοποιείτε το μπάρμπεκιου.

5. Να φυλάτε εγκαίρως στο ψυγείο το φαγητό που περίσσεψε. Μην αφήνετε τα τρόφιμα και τα ποτά εκτεθειμένα στη ζέστη όταν το γεύμα παρατείνεται, ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο. Να φυλάτε τα τρόφιμα σε στεγανά δοχεία με καπάκι. Μην αφήνετε τα κατεψυγμένα τρόφιμα να ξεπαγώσουν στον πάγκο της κουζίνας. Να τα αποψύχετε στο ψυγείο ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

6. Να διατηρείτε χωριστά τα ωμά και τα προπαρασκευασμένα τρόφιμα κατά το στάδιο της προετοιμασίας και της φύλαξης. Να φυλάτε τα προπαρασκευασμένα τρόφιμα επάνω από τα ωμά τρόφιμα στο ψυγείο και να χρησιμοποιείτε διαφορετικές επιφάνειες κοπής για τα μεν και τα δε. Να πλένετε τις επιφάνειες κοπής, τα μαχαιροπήρουνα και τα σκεύη, καθώς και την επιφάνεια του πάγκου, με ζεστό νερό και σαπούνι έπειτα από κάθε φορά που χειρίζεστε ωμά και προπαρασκευασμένα τρόφιμα αντίστοιχα.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...