Πόσο διαρκεί ο τοκετός; - Έγκυος - Your stage - Libero
close

Πόσο διαρκεί ο τοκετός;

Όλες οι μητέρες θέλουν να μάθουν πόση ώρα θα διαρκέσει ο τοκετός. Η απάντηση είναι ότι συνήθως διαρκεί περίπου 20 ώρες. Μπορεί όμως η διάρκεια να είναι πιο σύντομη. Ή μεγαλύτερη.

Όλοι αναρωτιούνται πόσο διαρκεί ο τοκετός. Η απάντηση είναι η εξής: τις περισσότερες φορές, διαρκεί περισσότερο από όσο θα περιμένατε.

Η πρόβλεψη δεν είναι δυνατή
Η αλήθεια είναι ότι η διάρκεια του τοκετού δεν μπορεί να προβλεφθεί.
Για τις γυναίκες που γεννούν για πρώτη φορά, χρειάζονται περίπου εννέα ως 15 ώρες για να διασταλεί πλήρως ο τράχηλος της μήτρας (10 εκατοστά). Τα πρώτα πέντε εκατοστά της διαστολής είναι αυτά που καθυστερούν περισσότερο. Εάν είναι η πρώτη φορά που θα γίνετε μαμά, μπορείτε να υπολογίζετε ότι θα χρειαστούν περίπου δύο ώρες για κάθε ένα από τα πρώτα πέντε εκατοστά της διαστολής. Τη δεύτερη και την τρίτη φορά, είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος, καθώς το σώμα σας έχει περάσει ήδη από αυτήν τη διαδικασία.

Ωθήσεις και γέννηση
Μόλις ολοκληρωθεί η διαστολή του τραχήλου, το επόμενο στάδιο είναι οι ωθήσεις και η γέννα. Αυτό το στάδιο διαρκεί περίπου δύο με τρεις ώρες, αλλά παρουσιάζονται σημαντικές διακυμάνσεις ανάλογα με το άτομο. Μερικές φορές, οι γρήγοροι ή αργοί τοκετοί είναι θέμα κληρονομικότητας. Ρωτήστε τους μέλλοντες παππούδες και γιαγιάδες. Είναι πολύ πιθανό ότι οι δικές τους εμπειρίες θα σας προετοιμάσουν για το δικό σας τοκετό.
Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...