Απεξάρτηση από το κάπνισμα - Έγκυος - Your stage - Libero
close

Απεξάρτηση από το κάπνισμα

Είναι εύκολο να λες "θα κόψω το τσιγάρο", αλλά δύσκολο να το καταφέρεις. Η εγκυμοσύνη όμως είναι ένας πραγματικά καλός λόγος για να κόψει κανείς το κάπνισμα και ίσως να είναι το καλύτερο κίνητρο που θα βρείτε ποτέ.

Το ξέρετε ήδη ότι το κάπνισμα βλάπτει την υγεία, επομένως δεν θα σταθούμε σε αυτό. Το πιο πιθανό είναι ότι έχετε προσπαθήσει ξανά να το κόψετε, επομένως δεν θα εστιάσουμε ούτε στο πόσο δύσκολο είναι.

Το κάπνισμα επηρεάζει το μωρό σας – σε πολύ μεγάλο βαθμό
Τα παραπάνω τα γνωρίζετε. Ξέρατε όμως ότι το κάπνισμα είναι εξαιρετικά βλαβερό για το μωρό σας, καθώς όλες οι τοξικές ουσίες μεταδίδονται στο μωρό σας μέσω του πλακούντα και του ομφάλιου λώρου και αργότερα μέσω του μητρικού γάλακτος;

• Το μονοξείδιο του άνθρακα μειώνει το οξυγόνο στο αίμα, επομένως το μωρό σας λαμβάνει λιγότερο οξυγόνο.
• Η νικοτίνη συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία στον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα, περιορίζοντας την παροχή θρεπτικών στοιχείων και οξυγόνου στο μωρό.

Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό
Οι μητέρες που καπνίζουν, συνήθως γεννούν πρόωρα και τα μωρά τους έχουν μικρότερο σωματικό βάρος και λιγότερο αναπτυγμένα όργανα από τα μωρά που γεννιούνται από μητέρες που δεν καπνίζουν.

Η εγκυμοσύνη είναι ένας εξαιρετικός λόγος για να κόψετε το κάπνισμα, τόσο για εσάς, όσο και για το σύντροφό σας. Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από τον καπνό για πολλούς λόγους. Για παράδειγμα, ο καπνός μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες και μακροχρόνιες μολύνσεις. Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι το κάπνισμα σχετίζεται με το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Για αυτό, τηλεφωνήστε στην Ελληνική Αντικαπνιστική Εταιρεία στον αριθμό 210-6440713 ή μιλήστε με το μαιευτήρα σας σχετικά με την απεξάρτηση από το κάπνισμα και για τους δυο σας.

Έχετε κόψει το κάπνισμα; Έχετε συμβουλές για τις μητέρες που προσπαθούν να κάνουν το ίδιο; Μοιραστείτε εδώ τις δικές σας εμπειρίες.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...