Τι είναι η πρωινή αδιαθεσία - Έγκυος - Your stage - Libero
close

Τι είναι η πρωινή αδιαθεσία

Σχεδόν οι μισές από τις εγκύους αναφέρουν ότι νιώθουν ναυτία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η αίσθηση αυτή οφείλεται σε μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και/ή στις αυξομειώσεις των ορμονών κατά την εγκυμοσύνη. Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι πραγματικά δυσάρεστη.

Όσες γυναίκες έχουν υποφέρει από σοβαρή πρωινή αδιαθεσία θα συμφωνήσουν ότι ο όρος είναι εσφαλμένος. Η ναυτία δεν κάνει την εμφάνισή της μόνο το πρωί. Μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και, μερικές φορές, μπορεί να είναι παρούσα όλη μέρα! Η ναυτία μπορεί να ποικίλει από μερικές μέρες ελαφριάς ζάλης μέχρι συχνούς εμετούς που συνεχίζονται για μήνες.

Η πρωινή αδιαθεσία οφείλεται στην πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στις αυξομειώσεις των ορμονών κατά την εγκυμοσύνη. Στην πραγματικότητα, η πρωινή αδιαθεσία θεωρείτε ένδειξη υγιούς εγκυμοσύνης. 

Η πρωινή αδιαθεσία συνήθως υποχωρεί γύρω στη 14η εβδομάδα
Η πρωινή αδιαθεσία εμφανίζεται συνήθως περίπου στην 6η εβδομάδα μετά την τελευταία περίοδο και, στις περισσότερες γυναίκες, εξαφανίζεται γύρω στη 14η εβδομάδα. Ωστόσο, σε μερικές γυναίκες διαρκεί εννέα μήνες ή, δυστυχώς επιστρέφει στις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

Οξυμένες αισθήσεις
Κάποιες έγκυες παρατηρούν ότι η γεύση και η όσφρηση γίνονται πιο ευαίσθητες από ό,τι συνήθως σε ορισμένες μυρωδιές που προηγουμένως ήταν ακίνδυνες, όπως μυρωδιές φαγητών που μαγειρεύονται ή αρώματα, το στομάχι τους ανακατεύεται. Άλλες αναφέρουν ξαφνική αποστροφή σε φαγητά ή γεύσεις που παλιότερα απολάμβαναν, όπως του καφέ, του ξυδιού ή του πιπεριού. Πολλές έχουν μια μεταλλική γεύση στο στόμα. Ορισμένες βρίσκονται σε σύγχυση καθώς νιώθουν ναυτία και πείνα την ίδια στιγμή!
Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμιά θαυματουργή θεραπεία της πρωινής αδιαθεσίας αλλά κάντε κλικ εδώ για να δείτε μερικές συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν.
Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...