Τα δικαιώματα στον χώρο εργασίας - Έγκυος - Your stage - Libero
close

Τα δικαιώματα στον χώρο εργασίας

Ίσως η εγκυμοσύνη σας δεν συνδυάζεται με την εργασία σας; Έχετε νόμιμα δικαιώματα τα οποία ίσως να μην γνωρίζετε. Το εργασιακό σας περιβάλλον θα πρέπει να είναι ασφαλές και για σας και για το αγέννητο μωρό σας.

Νόμιμα δικαιώματα στην εργασία
Ο εργοδότης σας θα πρέπει να διασφαλίσει ότι μια έγκυος δεν εκτίθεται σε κινδύνους όσον αφορά την υγεία και την ασφάλειά της. Αν δεν μπορείτε να διεκπεραιώσετε τα καθήκοντά σας, ο εργοδότης σας θα πρέπει να βρει μια εναλλακτική θέση εργασίας για εσάς.

Σε όλο και περισσότερες εταιρείες, η πολιτική που αφορά την εγκυμοσύνη είναι μέρος της πολιτικής του HR. Η πολιτική σχετικά με την εγκυμοσύνη μπορεί, για παράδειγμα, να περιλαμβάνει μια συζήτηση μεταξύ εσάς και του αφεντικού σας. Έχετε έτσι την ευκαιρία να συζητήσετε (αν είναι απαραίτητο και δυνατό), κάθε σκέψη σας που φορά την εγκυμοσύνη σας.

Αν ανησυχείτε μην χάσετε τη δουλειά σας ή μην γίνετε θύμα διακρίσεων λόγω της εγκυμοσύνης σας, μάθετε εκ των προτέρων τα δικαιώματά σας.

Αν υπάρχει ζήτημα διακρίσεων, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να κινηθείτε στα πλαίσια της εταιρείας σας πρώτα. Αν δεν βρεθεί λύση, μπορείτε να συμβουλευτείτε την επιθεώρηση εργασίας.

Ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και για τους δυο σας
Αν γνωρίζετε ότι εκτίθεστε σε ουσίες που μπορεί να βλάψουν εσάς και το παιδί σας, επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο ασφάλειας. Αν δεν υπάρχει, ενημερώστε το αφεντικό σας, καθώς και τον γυναικολόγο σας.

Οι οθόνες των υπολογιστών δεν είναι επικίνδυνες
Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είναι βλαβερό να εργάζεται με υπολογιστή μια έγκυος γυναίκα. Το άγχος, όμως, μπορεί να επηρεάσει την εγκυμοσύνη σας. Επικοινωνήστε με τη μαία σας αν νιώθετε ενοχλήσεις και πολλές συσπάσεις. Ενδέχεται να οφείλονται στο άγχος. Αν έχετε την ευκαιρία, ξεκουραστείτε ενδιάμεσα στη μέρα.

Αν προκύψουν προβλήματα, μιλήστε απευθείας στον εργοδότη σας ή επικοινωνήστε με το Ταμείο σας.
Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...