Σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - Έγκυος - Your stage - Libero
close

Σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Δεν υπάρχει κάποιος αντικειμενικός λόγος για να αποφεύγετε το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν μπορεί να κάνει κακό στο μωρό σας. Ο μόνος πραγματικός λόγος για να απέχετε από το σεξ είναι αν δεν έχετε όρεξη.

Η επιθυμία της γυναίκας για σεξ αλλάζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι ορμόνες κάνουν τη μέλλουσα μητέρα να νιώθει κούραση και ναυτία, πράγμα που δεν ευνοεί τη διάθεση για σεξ. Σε γενικές γραμμές, θεωρείται φυσιολογικό για μια γυναίκα να διακόψει το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά είναι εξίσου πιθανό να επηρεαστεί και η όρεξη του άντρα. Η όλη εμπειρία της εγκυμοσύνης είναι αρκετά κουραστική και για τον άντρα και αυτό μπορεί να μειώσει τη διάθεσή του για σεξ.

Τρυφερότητα αντί για σεξ
Είναι πολύ πιθανό ότι ένας από τους δυο σας αισθάνεται ότι η σωματική οικειότητα, η τρυφερότητα και η επαφή είναι πιο σημαντικά από το ίδιο το σεξ. Αυτό δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί, αλλά φροντίστε να συνεχίσετε να μιλάτε με το σύντροφό σας, ώστε να μη χάσετε τον ιδιαίτερο δεσμό που σας ενώνει.

Περισσότερο σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Για άλλα ζευγάρια, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Μερικές γυναίκες αισθάνονται πιο ελκυστικές λόγω της αύξησης του μεγέθους του στήθους τους, λόγω της κοιλιάς τους που αρχίζει και φαίνεται και λόγω της ζωής που μεγαλώνει μέσα τους. Δεν είναι λίγοι οι άντρες που βρίσκουν ελκυστικά αυτά τα χαρακτηριστικά.

Η επιθυμία για σεξ μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η επιθυμία για σεξ μπορεί να παρουσιάσει μεγάλες διακυμάνσεις. Για τις περισσότερες γυναίκες, η επιθυμία για σεξ αυξάνεται στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Πολλές γυναίκες δηλώνουν ότι το σεξ στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου είναι το καλύτερο σεξ της ζωής τους. Αυτό συμβαίνει επειδή ο βλεννογόνος υμένας στο γυναικείο κόλπο, διογκώνεται με περισσότερο αίμα από ποτέ άλλοτε. Αυτό κάνει τη γυναίκα πολύ πιο ευαίσθητη.

Το σεξ δεν είναι επικίνδυνο για το μωρό σας
Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το μωρό σας, καθώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αν η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται ομαλά. Το μωρό σας είναι καλά προστατευμένο στη μήτρα σας, μέσα στην "πισίνα" του από αμνιακό υγρό. Ενδεχομένως να χρειαστεί να πειραματιστείτε με περισσότερες στάσεις όσο μεγαλώνει η κοιλιά σας. Ενδεχομένως να αισθάνεστε άβολα όταν ξαπλώνετε ανάσκελα, καθώς η μήτρα πιέζει τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία που μεταφέρουν το αίμα στην καρδιά.

Με τον οργασμό ενδεχομένως να αισθανθείτε κάποιες συσπάσεις και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αν όμως οι συσπάσεις είναι οδυνηρές, αν αισθάνεστε άλλους πόνους ή αν παρατηρήσετε ελαφρά αιμορραγία μετά τη σεξουαλική επαφή και τον οργασμό, επικοινωνήστε με το μαιευτήρα σας.

Πότε πρέπει να απέχετε από το σεξ
Από το σεξ πρέπει να απέχετε μόνο αν σας το έχει συστήσει ο μαιευτήρας σας.

Καλό είναι να μοιράζεστε πάντα τις ανησυχίες σας με το μαιευτήρα σας, ακόμα και όσον αφορά αυτά τα θέματα. Δεν έχει νόημα να ντρέπεστε ή να διστάζετε. Δεν υπάρχει τίποτα, κυριολεκτικά τίποτα, που να μην το έχουν ακούσει ξανά!

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...