Το μωρό μου βρίσκεται σε ισχιακή προβολή - Έγκυος - Your stage - Libero
close

Το μωρό μου βρίσκεται σε ισχιακή προβολή

Αν το μωρό σας βρίσκεται σε ισχιακή προβολή, ο γιατρός σας θα προσπαθήσει να το γυρίσει προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι.

Μόλις πληροφορηθήκατε ότι το μωρό σας κοιτά προς τη λάθος κατεύθυνση και είναι λογικό να είστε απογοητευμένη. Όμως αυτό το φαινόμενο δεν είναι ασυνήθιστο και δεν είναι απαραίτητο να οδηγήσει σε καισαρική τομή.
Η ισχιακή προβολή προκύπτει όταν το μωρό είναι γυρισμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να εισέρχεται στο κανάλι του τοκετού με τα οπίσθια ή τα πόδια του, αντί με το κεφάλι του, όπως είναι το φυσιολογικό.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι ισχιακής προβολής:
• Επί γλουτούς – οι γλουτοί του μωρού είναι στραμμένοι προς τα κάτω και τα πόδια του είναι λυγισμένα ή τεντωμένα προς το πρόσωπο.
• Ομαλή – το μωρό κάθεται οκλαδόν.
• Επί άκρους πόδας – το μέρος του μωρού που βρίσκεται πιο κοντά στο κανάλι του τοκετού, είναι τα πόδια ή τα γόνατα.

Περιστροφή του μωρού
Αν διαπιστωθεί πριν από τον τοκετό ότι το μωρό σας βρίσκεται σε ισχιακή προβολή, ίσως να είναι δυνατό να στραφεί στη σωστή κατεύθυνση. Στις 37-40 εβδομάδες, ο μαιευτήρας σας θα προσπαθήσει να γυρίσει το μωρό σας, ώστε το κεφάλι του να είναι στραμμένο προς τα κάτω. Αυτή η διαδικασία λέγεται εξωτερική κεφαλική στροφή (ECV) και επιτυγχάνεται με την άσκηση πίεσης στην κοιλιά σας. Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά αποτελεσματική στα δύο τρίτα των περιπτώσεων, αν και δεν έχει την ίδια επιτυχία όταν πρόκειται για μια πρώτη εγκυμοσύνη.

Τι μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι
Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι:

1. Καθίστε αρκετή ώρα κάθε μέρα στα τέσσερα. Αυτή η στάση επιτρέπει στη βαρύτητα να φέρει το κεφάλι του μωρού προς τα κάτω. Γονατίστε στο πάτωμα κάθε μέρα και διαβάστε την εφημερίδα σας ή ένα περιοδικό με τα χέρια σας να ακουμπούν και αυτά στο δάπεδο.
2. Ήπιες πλάγιες εκτάσεις. Αυτή η άσκηση μπορεί να διευρύνει την έξοδο της πυέλου, επιτρέποντας στο μωρό να γυρίσει.
3. Σιδερώστρα. Ξαπλώστε σε μια σανίδα ή σε μια σιδερώστρα η οποία έχει τοποθετηθεί σε γωνία 45 μοιρών, με το κεφάλι προς τα κάτω και τα γόνατα λυγισμένα. Επαναλάβετε τρεις φορές την ημέρα, για δεκαπέντε λεπτά τη φορά. Η βαρύτητα βοηθά το μωρό να κινηθεί προς την κορυφή της μήτρας και να γυρίσει ανάποδα.
4. Ζέστη και κρύο. Τοποθετήστε μια ψυχρή κομπρέσα στην κορυφή της μήτρας και μια θερμή κομπρέσα στο κάτω μέρος. Το μωρό θα κινηθεί προς τη θερμή περιοχή.
5. Τραγούδι και ομιλία. Ηχογραφήστε τον εαυτό σας όταν τραγουδάτε και μιλάτε στο μωρό σας. Τοποθετήστε τα ακουστικά της συσκευής κοντά στα οστά της λεκάνης, ώστε το μωρό να κινηθεί προς την κατεύθυνση των ευχάριστων ήχων.

Αν, παρά τις προσπάθειές σας, το μωρό αρνείται να γυρίσει, τότε ο γιατρός σας θα προτείνει την καισαρική τομή.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...