Το δέρμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - Έγκυος - Your stage - Libero
close

Το δέρμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη επηρεάζει το δέρμα των γυναικών με πολλούς τρόπους. Μπορεί να είναι πιο λιπαρό από ό,τι συνήθως, να έχει ένα εξάνθημα, ραγάδες ή χρωματισμό. Όλα αυτά οφείλονται στις ορμόνες, καθώς και σε άλλες αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας.

Αν το δέρμα σας γινόταν πιο λιπαρό όταν περιμένατε την περίοδό σας, το ίδιο είναι πιθανό να συμβεί και τώρα. Αλλά, το πιο πιθανό είναι το δέρμα σας να ξηραίνεται γρηγορότερα όταν είστε έγκυος.

Η ξηρότητα του δέρματος και ο κνησμός μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα προϊόν ενυδάτωσης. Ορισμένες γυναίκες τις βοηθάει να καταναλώνουν πολύ νερό. Δοκιμάστε το κι εσείς.

Κνησμός
Αν έχετε φαγούρα στο δέρμα κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, ειδικά στις πατούσες σας, στις παλάμες σας και στην κοιλιά σας, παρόλο που δεν παρατηρείτε κάποιο εξάνθημα, ίσως να οφείλεται σε αλλαγές που συμβαίνουν στο συκώτι σας κατά τα τελευταία στάδια της κύησης. Είναι κάτι σύνηθες και μερικές μέλλουσες μαμάδες παθαίνουν ίκτερο. Τόσο ο κνησμός όσο και ο ίκτερος θα εξαφανιστούν μετά τον τοκετό. Επικοινωνήστε με τον μαιευτήρα σας αν τα συμπτώματα σας είναι ανυπόφορα.

Χρωματισμός
Το δέρμα μερικών εγκύων παρουσιάζει περισσότερους χρωματισμούς από το κανονικό, σχηματίζοντας καφετί, κηλιδωτά μπαλώματα. Αυτό οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα ορμονών. Αν κάθεστε πολλές ώρες στον ήλιο, αυξάνετε τον κίνδυνο χρωματισμού. Κάποια από τα σημάδια μπορεί να παραμείνουν στο δέρμα σας μετά τον τοκετό αν και τις περισσότερες φορές είναι λιγότερο ορατά.

Ραγάδες
Οι ραγάδες οφείλονται στο ορμονοεξαρτώμενο τέντωμα της υποδόριας στιβάδας του δέρματος (του βαθύτερου στρώματος του δέρματος), μια προδιάθεση η οποία είναι συνήθως κληρονομική. Δυστυχώς, οι κρέμες και τα προϊόντα ενυδάτωσης δεν προλαμβάνουν τις ραγάδες. Ενυδατώνοντας όμως την κοιλιά σας, νιώθετε ευεξία και το μωρό σας απολαμβάνει ένα καλό μασάζ.
Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...