Στοματίτιδα - Μωρό - Your stage - Libero
close

Στοματίτιδα

Η στοματίτιδα είναι μυκητίαση του στόματος την οποία παρουσιάζουν πολλά βρέφη. Μοιάζει σαν μια υπόλευκη επικάλυψη. Η στοματίτιδα δεν πονάει αλλά μπορεί να δυσκολεύει το μωρό σας στο φαγητό. Αν όμως την κολλήσετε εσείς, μπορεί να είναι αρκετά επώδυνη.


Αν το μωρό έχει λευκά στίγματα ή μια λευκή επικάλυψη στη γλώσσα του, στον ουρανίσκο και στην εσωτερική πλευρά των μαγούλων, τότε μάλλον πρόκειται για στοματίτιδα. Η στοματίτιδα είναι μυκητίαση την οποία παρουσιάζουν συχνά τα βρέφη. Η στοματίτιδα δεν πονάει αλλά, αν είναι σοβαρή, μπορεί να δυσκολέψει το μωρό σας στο φαγητό.

Τρόποι θεραπείας της στοματίτιδας
Μπορείτε να βοηθήσετε στη θεραπεία της στοματίτιδας τυλίγοντας έναν επίδεσμο γύρω από το δάχτυλό σας και, αφού το βουτήξετε σε λίγο χαμομήλι, ανθρακούχο νερό ή αλατόνερο, να τρίψετε τις βλενογόννες μεμβράνες στο στόμα του μωρού σας.

Επίπονος θηλασμός με στοματίτιδα

Αν κολλήσετε μύκητες στις θηλές, ο θηλασμός θα είναι πολύ επίπονος και θα νιώθετε κάψιμο, τσούξιμο και φαγούρα. Ενδέχεται, επίσης, να κολλήσετε μύκητες στον κόλπο. Σε περίπτωση που έχετε αυτά τα συμπτώματα, επικοινωνήστε με τον γιατρό, τη μαία σας ή με κάποιον σύμβουλο θηλασμού για να πληροφορηθείτε σχετικά με τη θεραπεία. Είναι πολύ σημαντικό να θεραπευτείτε τόσο εσείς όσο και το μωρό σας.

Αν έχετε τα συμπτώματα αλλά όχι πόνο, ακολουθήστε για τις θηλές σας την ίδια θεραπεία που ακολουθείτε για το στόμα του μωρού.

Η μυκητίαση στο στόμα του μωρού ακολουθείται συνήθως από μυκητίαση με κοκκινωπά σημάδια στα οπίσθιά τους, καθώς η μόλυνση μεταφέρεται εκεί μέσω του γαστρεντερικού συστήματος. Στο σημείο αυτό μπορεί να έχουν φαγούρα.

Μειώστε τον κίνδυνο στοματίτιδας
Αν η μυκητίαση δεν υποχωρεί, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Αν ταΐζετε το μωρό σας με μπιμπερό, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης διατηρώντας τις θηλές των μπιμπερό και τις πιπίλες καθαρές, αποστειρώνοντάς τα σε βραστό νερό καθημερινά. Θα πρέπει να επιβάλεται κανείς να μην βάζει ποτέ την θηλή του μπιμπερό ή την πιπίλα στο στόμα του πριν τη δώσει στο μωρό.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...