Ευαίσθητες θηλές - Μωρό - Your stage - Libero
close

Ευαίσθητες θηλές

Ωχ! Οι θηλές σας θα πονάνε πολύ κατά τις πρώτες ημέρες του θηλασμού. Ο χαρακτηρισμός "ευαίσθητες" είναι πολύ επιεικής. Δεν είναι περίεργο. Οι θηλές σας είναι εντελώς απροετοίμαστες για τον νέο τους ρόλο. Θα καλυτερεύσουν όμως και ο πόνος θα περάσει.

Πολλές μητέρες αιφνιδιάζονται όταν βλέπουν πόσο επώδυνος μπορεί να είναι ο θηλασμός στην αρχή. Πραγματικά, μπορεί να πονάει πολύ. Οι θηλές σας δεν είναι προετοιμασμένες και μερικά βρέφη θηλάζουν με πολλή δύναμη. Μερικές φορές, μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και μικρές φουσκάλες πάνω στις θηλές. Οι φουσκάλες αυτές είναι επώδυνες αλλά όχι επικίνδυνες.
Για να πάρετε θάρρος, να θυμάστε ότι οι πληγωμένες θηλές καλυτερεύουν πολύ σύντομα. Οι πληγές θα επουλωθούν πιο γρήγορα αν το μωρό σας θηλάζει με τη σωστή τεχνική. Ζητήστε από τη μαία σας ή από έναν σύμβουλο θηλασμού να παρατηρήσει τον τρόπο που θηλάζετε. Βεβαιωθείτε ότι το μωρό έχει πιάσει σωστά τη θηλή. Το μωρό πρέπει να έχει το στόμα του πολύ ανοιχτό με το κάτω χείλος γυρισμένο προς τα κάτω.

Πληγωμένες θηλές
Αν οι θηλές σας είναι πληγωμένες, θα είναι δύσκολο να βάλετε το μωρό στο στήθος σας, ο πόνος είναι αφόρητος Και δεν βοηθούν καθόλου όσοι σας λένε να ηρεμήσετε. Ποιος μπορεί να ηρεμήσει όταν αισθάνεται ότι κάποιος του δαγκώνει το στήθος; Ο πόνος είναι συνήθως χειρότερος στην αρχή επειδή το μωρό θηλάζει πολύ δυνατά για να μπορέσει να κατέβει το γάλα. Να μερικές συμβουλές:

• Βάλτε κάτι ζεστό πάνω στο στήθος σας, μια θερμοφόρα για παράδειγμα. Η ζέστη θα βοηθήσει να ξεκινήσει η ροή του γάλακτος έτσι ώστε το μωρό να μη θηλάζει με τόση δύναμη.
• Βοηθήστε τη ροή του γάλακτος με το χέρι σας πριν ξεκινήσετε τον θηλασμό. Η διαδικασία αυτή μπορεί να βοηθήσει το μωρό πιάσει σωστά τη θηλή.
• Μην αφήνετε το μωρό να περιμένει για πολλή ώρα πριν τον θηλασμό. Ένα εκνευρισμένο, εξαντλημένο μωρό δεν θα μπορεί εύκολα να πιάσει τη θηλή σωστά.
• Αρχίστε το τάισμα από το στήθος που πονάει λιγότερο. Όταν το γάλα αρχίζει να ρέει από μόνο του στο άλλο στήθος, μετακινήστε το μωρό σε αυτό.
• Όταν θα θέλετε να σταματήσετε το τάισμα του μωρού από το ένα στήθος, να θυμάστε να βάλετε το μικρό σας δάχτυλο απαλά στην άκρη του στόματός του πριν το μετακινήσετε από τη θηλή, μην τραβήξετε το μωρό απότομα.
• Μετά από κάθε θηλασμό, να λιπαίνετε τις θηλές σας με μητρικό γάλα και να τις αφήνετε εκτεθειμένες στον αέρα για λίγη ώρα μεταξύ των γευμάτων του μωρού.
• Να φοράτε άνετες μπλούζες και να μην κουμπώνετε τον στηθόδεσμο.
• Να διατηρείτε το στήθος σας ζεστό και στεγνό. Μην χρησιμοποιείτε υγρά επιθέματα στήθους ή επιθέματα θηλών. Είναι σημαντικό να παραμένουν οι θηλές σας στεγνές.

Έχετε κάποια συμβουλή για μαμάδες με ευαίσθητες θηλές; Τι κάνατε εσείς; Τι απέδωσε; Πόσος καιρός χρειάστηκε για να βελτιωθούν τα πράγματα; Πόσος καιρός χρειάστηκε για να περάσει ο πόνος εντελώς; Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας εδώ.
Αν δεν καλυτερεύσουν οι θηλές σας, ίσως χρειαστείτε τις επαγγελματικές συμβουλές ειδικών. You can find a private lactation consultant on www.nzlca.org.nz – there will be a charge. La Leche League offers breastfeeding support – visit www.lalecheleague.org.nz.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...