Τροφικές αλλεργίες - Μωρό - Your stage - Libero
close

Τροφικές αλλεργίες

Ο εντοπισμός των τροφικών αλλεργιών είναι συνήθως πολύ εύκολος - το παιδί σας θα παρουσιάσει μια αντίδραση, όπως ένα εξάνθημα ή στομαχικούς πόνους. Είναι πιθανό, όμως, αυτή η αλλεργία να μην είναι μόνιμη. Ευτυχώς, ορισμένες περιπτώσεις τροφικής δυσανεξίας είναι μόνο προσωρινές.

Οι πιο συνηθισμένες τροφικές αλλεργίες παρουσιάζονται σε τροφές όπως το γάλα, τα αυγά, το ψάρι ή οι ξηροί καρποί. Αλλεργίες μπορούν να προκαλέσουν επίσης τα φασόλια, ο αρακάς και τα κοινά δημητριακά. Από την άλλη πλευρά, οι αλλεργίες στο ρύζι ή το καλαμπόκι είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Άμεση αντίδραση
Εάν το παιδί σας έχει κάποια τροφική αλλεργία, το πιο πιθανό είναι ότι θα το παρατηρήσετε αμέσως, λόγω κάποιας άμεσης αντίδρασης, η οποία μπορεί να παρουσιαστεί ακόμα και μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτή η αντίδραση θα μπορούσε να είναι εμετός, διάρροια, ευκοίλια, κοκκινίλες γύρω από το στόμα, εξανθήματα ή κνίδωση.

Τροφικές αλλεργίες και τροφική δυσανεξία
Οι τροφικές αλλεργίες και οι τροφικές δυσανεξίες διαφέρουν μεταξύ τους. Η δυσανεξία μπορεί να είναι προσωρινή και μπορεί να εμφανιστεί όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού είναι αδύναμο, όπως όταν αναρρώνει από μια μόλυνση.
Τα εξανθήματα και οι υπόλοιπες δερματικές αντιδράσεις δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι το παιδί έχει κάποια τροφική αλλεργία. Μερικά παιδιά αντιδρούν στα μούρα και στα κόκκινα ή πορτοκαλί φρούτα. Περιμένετε να περάσει λίγος χρόνος πριν δοκιμάσετε να τα συμπεριλάβετε ξανά στη διατροφή τους. Αυτού του είδους η δυσανεξία συνήθως είναι παροδική και παύει να υφίσταται καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά. Ακόμα και μια αλλεργία στην πρωτεΐνη του γάλακτος μπορεί να περάσει με την πάροδο του χρόνου.

Ξεκινώντας με τη στερεή τροφή
Η διατροφή του μωρού σας αποκλειστικά με μητρικό γάλα (ιδανικά) ή φόρμουλα γάλακτος κατά τους πρώτους έξι μήνες, ενδέχεται να αποτρέψει την εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων σε ορισμένες τροφές. Όταν το μωρό σας είναι έτοιμο να δεχτεί στερεή τροφή, περίπου στους έξι μήνες, δοκιμάστε νέες τροφές (μία τη φορά) κάθε 2 έως 4 μέρες.

Εάν υποπτεύεστε την ύπαρξη αλλεργίας
Εάν υποπτεύεστε ότι το παιδί σας έχει μια αλλεργία ή εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό αλλεργίας, συμβουλευθείτε το γιατρό σας.
Μην πειραματίζεστε αφαιρώντας τροφές από το διαιτολόγιο του παιδιού σας, όπως το γάλα, πριν συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...