Επιστροφή στη δουλειά - Μωρό - Your stage - Libero
close

Επιστροφή στη δουλειά

Η επιστροφή στη δουλειά μετά την απόκτηση παιδιού μπορεί να είναι πραγματικά περίεργη. Τώρα που επιστρέψατε, είναι σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα.

Οι τελευταίες εβδομάδες και ημέρες στο σπίτι πέρασαν πολύ γρήγορα. Πριν το καταλάβετε, επιστρέψατε στη δουλειά και είναι σαν να μην συνέβη τίποτα. Κανένα μωρό. Καμία κατάσταση που άλλαξε τη ζωή σας… Θα δείτε πάνω-κάτω τα ίδια μέιλ, θα πείτε τα ίδια πράγματα στο διάλειμμά σας...

Όμως, κάτι είναι διαφορετικό τώρα. Αν και είναι ευχάριστο να συναντάτε τους συναδέλφους σας και να πηγαίνετε να φάτε κάτι που έχει ετοιμάσει άλλος, είναι κάποιος που σας λείπει... Και αυτό είναι δύσκολο. Ώρες-ώρες στεναχωριέστε πολύ. Είναι βέβαιο αυτό.

Φροντίστε τον εαυτό σας
Είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας όταν αρχίσετε να δουλεύετε ξανά. Είναι εύκολο να αγχωθείτε επειδή θέλετε να είστε σπουδαίος εργαζόμενος και καταπληκτικός γονιός. Όμως, ο χρόνος δεν είναι πλέον αρκετός για να κάνετε τα πάντα.

Μερικές συμβουλές:
• Μειώστε τις προσδοκίες που έχετε από τον εαυτό σας.
• Επανεξετάστε τις προτεραιότητές σας. Τι είναι πράγματι σημαντικό;
• Μειώστε τις προσδοκίες σας όσον αφορά το καθάρισμα και τις δουλειές του σπιτιού. Είναι πράγματι τόσο σημαντικά όλα αυτά;
• Επενδύστε τον ελεύθερο χρόνο σας στην οικογένειά σας και όχι στις δουλειές του σπιτιού.
• Μοιραστείτε τις ευθύνες με τον σύντροφό σας. Η ισότητα συμβάλει στις μακροχρόνιες σχέσεις.

Επιστροφή στη δουλειά, μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας! Είναι ωραία; Δύσκολα; Τι έγινε με την ισότητα στο σπίτι;

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...