Ντύσιμο του μωρού - Μωρό - Your stage - Libero
close

Ντύσιμο του μωρού

Όσον αφορά το ντύσιμο του μωρού, το πιο σημαντικό είναι να το ντύνετε με στρώσεις ρούχων καθώς και να το ντύνετε με ρούχα που αναπνέουν.

Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείτε και να ντύσετε πολύ ζεστά το νεογέννητο επειδή ανησυχείτε ότι θα συμβεί αυτό που δεν θέλετε, να κρυώσει.

Δρωτσίλα
Όμως, ένα μωρό που είναι ντυμένο πολύ ζεστά δεν νιώθει βολικά, θα γκρινιάζει και ενδεχομένως να βγάλει δρωτσίλα. (Η κοκκινίλα θα υποχωρήσει σύντομα αν βγάλετε κάποια ρούχα από το παιδί).
Ντύστε το μωρό με ρούχα από υφάσματα που αναπνέουν
Είναι πολύ καλή επιλογή να ντύνετε το μωρό σας με ρούχα από υφάσματα που αναπνέουν όπως είναι τα βαμβακερά. Αποφύγετε όλα τα συνθετικά υλικά, καθώς και τα πολύ στενά ρούχα.
Δύο καλές συμβουλές:
• Ντύστε το μωρό σε στρώσεις.
• Ελέγξτε τη θερμοκρασία του μωρού αγγίζοντας το πίσω μέρος του λαιμού τους. Αν είναι ζεστό, νιώθει μια χαρά. Αν είναι ιδρωμένο, αφαιρέστε κάποιο ρούχα ή ξεσκεπάστε το λίγο αν είναι στο καρότσι.
Σημείωση: Στο σημείο που βρίσκεται το μωρό στο καρότσι, η θερμοκρασία είναι τουλάχιστον κατά 2 βαθμούς μεγαλύτερη από την εξωτερική.

Θερμοκρασία του σώματος
Επειδή ο "θερμοστάτης" του μωρού δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως τον πρώτο χρόνο, είναι δύσκολο να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους και γι' αυτό είναι σημαντικό να ελέγχετε που και που αν ζεσταίνονται ή κρυώνουν.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...