Το μωράκι μου κρύωσε - Μωρό - Your stage - Libero
close

Το μωράκι μου κρύωσε

Τα μικρά παιδιά αναπνέουν κυρίως από τη μύτη, επομένως ταλαιπωρούνται πολύ όταν υποφέρουν από κρύωμα. Ορίστε μερικές συμβουλές για να ανακουφίσετε το μωρό σας όταν έχει συνάχι.

Μην ανησυχείτε αν το μωρό σας δείχνει καταπονημένο από το κρύωμα. Όταν είσαι μικρός, το συνάχι είναι εξαιρετικά βασανιστικό. Δυσκολεύει πολύ την αναπνοή και το τάισμα των παιδιών.

Τι να κάνετε: Αγοράστε λίγο φυσιολογικό ορό από το φαρμακείο και βάλτε μερικές σταγόνες σε κάθε ρουθούνι πριν από το θηλασμό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μητρικό γάλα για τον ίδιο σκοπό. Με αυτόν τον τρόπο, οι βλέννες θα υγρανθούν και θα καθαρίσουν λίγο οι αεραγωγοί του μωρού.

Για να το κάνετε αυτό: ξαπλώστε το μωρό σας σε μια επίπεδη επιφάνεια και κρατήστε σταθερό το κεφάλι του με το ένα χέρι, ενώ βάζετε στα ρουθούνια του τις σταγόνες ή το γάλα. Ενδεχομένως να πρέπει να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία περίπου κάθε τέσσερις ώρες, μέχρι να ελευθερωθεί η μύτη.


Δυσκολεύεται να κοιμηθεί λόγω βουλωμένης μύτης
Το βούλωμα της μύτης προκαλεί δυσκολίες και στον ύπνο. Δοκιμάστε να σηκώσετε το κεφάλι του κρεβατιού του μωρού σας κατά περίπου 15 εκατοστά, τοποθετώντας έναν τηλεφωνικό κατάλογο κάτω από κάθε πόδι. Αν χρησιμοποιείτε ένα κρεβατάκι πλήρους μεγέθους, βάλτε το μωρό σας να ξαπλώσει χαμηλά, με τα πόδια του να ακουμπούν το κάτω μέρος του κρεβατιού. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα μπορεί να βγει από τα σκεπάσματα γλιστρώντας στο κρεβάτι. Ωστόσο, να ελέγχετε τακτικά ότι είναι σκεπασμένο.

Να κρατάτε καθαρή τη μύτη του μωρού σας. Σκουπίστε τις υγρές βλέννες για να προφυλάξετε το δέρμα γύρω από τη μύτη του. Χρησιμοποιήστε λίγη ρινική αλοιφή ψευδαργύρου κάτω από τη μύτη για να μην σκάσει το δέρμα του.

Φάρμακα για μικρά παιδιά

Συνιστάται να συμβουλευθείτε τον παθολόγο ή το μαιευτήρα σας πριν χορηγήσετε φάρμακα στο μωρό σας.

Όσον αφορά τη χορήγηση φαρμάκων, να θυμάστε επίσης τα εξής:
• Να ακολουθείτε πάντα τη συνιστώμενη δοσολογία και συχνότητα χορήγησης του φαρμάκου.
• Να χρησιμοποιείτε πάντα πώματα ασφαλείας για παιδιά, να κλείνετε πάντα τις συσκευασίες μετά τη χρήση και να κρατάτε τα φάρμακα μακριά από εκεί που μπορεί να φτάσει το παιδί σας.
• Ποτέ μη δίνετε στο παιδί σας τα φάρμακα κάποιου άλλου ατόμου.

Αν το παιδί σας ανεβάσει πυρετό ή αν η κατάστασή του παραμείνει στάσιμη ή χειροτερέψει, καλέστε τον παθολόγο σας.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...