Ο ύπνος στους 6 - 8 μήνες - Μωρό - Your stage - Libero
close

Ο ύπνος στους 6 - 8 μήνες

Το μωρό σας μεγαλώνει και μπορεί να αντέξει περισσότερο χωρίς τάισμα. Το πιο πιθανό είναι ότι αυτό έχει επηρεάσει και τις ώρες που κοιμάται. Αν όχι, διαβάστε εδώ μερικές συμβουλές.

Σε αυτήν την ηλικία, μπορείτε να ελπίζετε ότι το μωρό θα κοιμάται περισσότερη ώρα κάθε νύχτα, χωρίς διακοπές. Ο μέσος όρος ύπνου σε αυτήν την ηλικία είναι περίπου 10 με 12 ώρες κάθε νύχτα, ενώ θα παίρνει και δυο σύντομους υπνάκους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορείτε να σταματήσετε πλέον το νυχτερινό θηλασμό
Με την πάροδο του χρόνου, το μωρό σας χρειάζεται πλέον λιγότερο τάισμα τη νύχτα. Σε γενικές γραμμές, μετά από περίπου έξι μήνες, ο νυχτερινός θηλασμός δεν είναι πλέον απαραίτητος από διατροφικής άποψης, με την προϋπόθεση ότι το βάρος του μωρού σας αυξάνεται κανονικά. Βέβαια, το μωρό σας ενδεχομένως να έχει αντίρρηση. Το νυχτερινό τάισμα καθησυχάζει και παρηγορεί τα μωρά, επομένως, εάν έχετε την ενέργεια, δεν κάνει κακό να τα θηλάζετε.

Αν το μωρό σας έχει ξεκινήσει τη στερεή τροφή και αν λαμβάνει περισσότερη φόρμουλα γάλακτος, παρά μητρικό γάλα, τότε μπορεί να κοιμούνται περισσότερο τη νύχτα.

Περίπου στους οκτώ μήνες, το παιδί σας ενδεχομένως να μην κοιμάται το ίδιο καλά. Σε αυτήν την ηλικία, συμβαίνουν πολλά στη ζωή του μωρού και αυτό μπορεί να επηρεάσει τις συνήθειες του ύπνου. Είναι τόσες πολλές οι εμπειρίες και οι νέες συνήθειες που δεν του φτάνει πια η μέρα!

Βάζοντας το μωρό σας να κοιμηθεί
Εάν το μωρό έχει μάθει ότι το φαγητό και ο ύπνος δεν συνδέονται μεταξύ τους και μπορεί να κοιμηθεί χωρίς να φάει πρώτα, τότε και ο δικός σας ύπνος θα είναι καλύτερος. Αντί λοιπόν να το ταΐζετε μέχρι να... αποχαυνωθεί και να το πάρει ο ύπνος, βάλτε το μωρό στο κρεβατάκι του, σκεπάστε το καλά, δώστε του το αρκουδάκι του και πείτε "καληνύχτα". Βοηθήστε το να κοιμηθεί χαϊδεύοντας την πλάτη του, καθησυχάζοντάς το και μένοντας κοντά του μέχρι να κοιμηθεί. Ενδεχομένως να διαμαρτυρηθεί, αλλά το να σε βάζουν για ύπνο όταν είσαι κουρασμένος δεν είναι και καμιά... τιμωρία! Είναι για το καλό του.

Σίγουρα, αυτό είναι πιο εύκολο στη θεωρία, παρά στην πράξη. Αν όμως επιμένετε και μένετε κοντά του, είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρετε.

Έχετε κάποιες συμβουλές για να κάνετε το μωρό σας να κοιμάται περισσότερο; Πείτε μας! Είναι πολλοί οι γονείς που χρειάζονται απεγνωσμένα τη βοήθειά σας! Περισσότερες συμβουλές μπορείτε να βρείτε εδώ.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...