Ανησυχία για τους κολικούς - Μωρό - Your stage - Libero
close

Ανησυχία για τους κολικούς

Οι κωλικοί είναι ο εφιάλτης κάθε γονιού. Είναι σπάνιοι αλλά αυτό δεν μπορεί να σας παρηγορήσει όταν έχετε στην αγκαλιά σας ένα μωρό που κλαίει. Οι κολικοί είναι πραγματικά δύκολοι και μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από την οικογένεια και τους φίλους σας.

Οι κωλικοί είναι μια κατάσταση που αφορά επαναλαμβανόμενες κρίσεις υπερβολικού κλάματος και κινήσεις οι οποίες μαρτυρούν πόνο στο στομάχι. Οι κωλικοί ξεκινούν όταν το μωρό είναι περίπου τριών εβδομάδων. Η αιτία δεν είναι γνωστή.

Η υπερβολική κούραση δεν σημαίνει κωλικός

Οι κωλικοί είναι σπάνιοι. Για παράδειγμα, η υπερβολική κούραση μπορεί εύκολα να παρερμηνευτεί ως κωλικός. Λόγω των κολικών, ένα μωρό κλαίει για τουλάχιστον τρεις ώρες τη μέρα, για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα και για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Συνήθως, το μωρό θα κλαίει υπερβολικά, αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ. Εκτός από εκείνες τις στιγμές, θα φαίνεται καλά, θα τρώει κανονικά και θα έχει κανονικές κενώσεις.

Αν και οι κωλικοί δεν είναι και τόσο συνηθισμένοι, είναι ο φόβος κάθε γονιού. Και είναι εφιάλτης όταν συμβαίνει στο μωρό σας. Είναι δυσάρεστο και απογοητευτικό να κλαίει το μωρό για ώρες και να μην μπορείτε να το ηρεμήσετε.

Τι να δοκιμάσετε
Να τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε την ανησυχία του μωρού σας.
• Μία από τις αιτίες που ενοχοποιούνται μπορεί να είναι το αγελαδινό γάλα. Σαν πρώτο βήμα, ο γιατρός μπορεί να αποκλείσει τυχόν δυσανεξία στη λακτόζη ή αλλεργίες.

• Μπορείτε να τυλίξετε το μωρό σας με διάφορους τρόπους για να το ανακουφίσετε. Έρευνες έδειξαν ότι πολλά βρέφη που έχουν κολικούς ηρεμούν όταν τα τυλίγουν κατάλληλα. Ζητήστε από τη μαία σας να σας δείξει τον τρόπο.

• Some people say acupuncture or cranial osteopathy works. Ask your doctor for a recommendation to a respected practitioner.

Επικοινωνήστε με τη μαία ή τον γιατρό σας για βοήθεια και υποστήριξη.

Ζητήστε βοήθεια
Πόσο καιρό θα διαρκέσουν; Κανείς δεν γνωρίζει. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Γι´αυτό, θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια και υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους σας. Επειδή χρειάζεστε ανάπαυση για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε την περίοδο των κολικών. Είναι μια περίοδος γεμάτη άγχος και δυσκολίες. Μην εξαντλείτε τον εαυτό σας. Ζητήστε βοήθεια. Είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για εσάς και το παιδί σας.

Μοιραστείτε τις συμβουλές σας με άλλους γονείς που δυσκολεύονται να ησυχάσουν τα παιδιά τους.
Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...