Πώς να το θηλάσετε - Μωρό - Your stage - Libero
close

Πώς να το θηλάσετε

Ο θηλασμός ακούγεται εύκολος, αλλά όλες οι νέες μητέρες χρειάζονται ορισμένες συμβουλές σχετικά με τη σωστή τεχνική και τη θέση του μωρού όταν θηλάζουν.

Τα μωρά ξέρουν πώς να εκφράζουν την πείνα τους. Όταν πεινούν, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα το καταλάβετε! Επίσης, όταν αποφασίσουν ότι πεινούν, πρέπει να φάνε εκείνη τη στιγμή. Όταν κρατάτε το μωρό σας στο στήθος σας, θα νιώσετε συχνά ότι σας πιέζουν με το κεφάλι τους και ότι αναζητούν το μαστό σας με το στόμα τους. Αυτό είναι το ένστικτο του θηλασμού, το οποίο ενεργοποιείται όταν έρθει η ώρα να αρχίσετε το θηλασμό.

Πώς να τοποθετείτε το μωρό στο στήθος σας
Πριν τοποθετήσετε το μωρό στο στήθος σας, βεβαιωθείτε ότι είστε ξαπλωμένη ή ότι κάθεστε σε μια χαλαρή, άνετη στάση, προκειμένου να αποφύγετε την ένταση στο σώμα σας. Πειραματιστείτε με διάφορες στάσεις. Βεβαιωθείτε ότι ο λαιμός, η πλάτη και τα χέρια σας είναι αρκετά άνετα, ώστε να μπορείτε να κρατάτε το μωρό κοντά σας, όση ώρα και αν διαρκεί ο θηλασμός. Εάν κάθεστε, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα σκαμνί για τα πόδια σας. Εάν είστε ξαπλωμένη, χρησιμοποιήστε μαξιλάρια για πρόσθετη στήριξη.

Το μωρό σας πρέπει να φροντίσει να φτάσει το στήθος σας. Μην προσπαθήσετε να το βοηθήσετε, λυγίζοντας το λαιμό ή τη μέση σας. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό μαξιλάρι, μια διπλωμένη κουβέρτα ή ένα κανονικό μαξιλάρι για να υποστηρίξετε τα χέρια σας και να κρατάτε πιο εύκολα το μωρό σας στη σωστή θέση. Ο θηλασμός γίνεται πιο άνετος όταν μπορείτε να ακουμπάτε τα χέρια ή τα πόδια σας σε κάτι σταθερό.

Όταν είστε καθισμένη ή ξαπλωμένη σε μια άνετη θέση, δοκιμάστε να κάνετε τα εξής όταν θηλάζετε:
1. Κρατήστε το μωρό σας έτσι ώστε η θηλή σας να δείχνει προς τη μύτη του.
2. Βεβαιωθείτε ότι η κοιλίτσα του μωρού ακουμπά στη δική σας. Τραβήξτε το μωρό προς την κοιλιά σας, στηρίζοντας το σώμα του.
3. Το μωρό πρέπει να ανοίξει διάπλατα το στόμα του και να προσαρτηθεί σε ολόκληρη τη θηλή, περικλείοντας και την περιοχή γύρω της (θηλαία άλως ή areola). Το στόμα του πρέπει να παραμένει ανοικτό όλη την ώρα. Μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό σας να ανοίξει το στόμα του εντελώς, κρατώντας απαλά το πηγούνι τους προς τα κάτω.
4. Εάν το κάτω χείλος του μωρού έχει γυρίσει προς τα έξω και η περιοχή γύρω από τη θηλή καλύπτεται εντελώς από το στόμα του, τότε έχει πιάσει σωστά τη θηλή. Μια άλλη καλή ένδειξη είναι η κίνηση του σαγονιού του. Μπορείτε να ελέγξετε αν το σαγόνι του κινείται, παρακολουθώντας το αυτί του.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το θηλασμό, μπορείτε να απευθυνθείτε σε πολλούς φορείς για βοήθεια. Ο μαιευτήρας σας θα μπορεί να σας βοηθήσει με τυχόν προβλήματα θηλασμού που αντιμετωπίζετε στην πρώτη σας προσπάθεια. If you need more support, phone the Plunket Family Centre and ask to see a lactation consultant or phone PlunketLine 0800 933 922. You can find a private lactation consultant on www.nzlca.org.nz – there will be a charge. La Leche League offers breastfeeding support – visit www.lalecheleague.org.nz

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...