Το φαγητό είναι απόλαυση - Μωρό - Your stage - Libero
close

Το φαγητό είναι απόλαυση

Το μυστικό για να αναπτύξει το μωρό σας μια υγιή όρεξη, είναι να του επιτρέπετε να παίζει με το φαγητό του, καθώς και να τρώτε μαζί του.

Υπάρχουν τρία μυστικά προκειμένου να κάνετε το μωρό σας να αγαπήσει το φαγητό με υγιή τρόπο:

1. Αφήστε το να παίξει με το φαγητό του
Μπορεί να ακούγεται λίγο παράξενο, αλλά στην πραγματικότητα είναι καλό για τα παιδιά και τα νήπια να μπορούν να λιώνουν και να πασαλείβουν το φαγητό τους ελεύθερα. Για την ακρίβεια, θα πρέπει να τα ενθαρρύνετε να το κάνουν! Αφήστε τα λοιπόν να τα κάνουν λίγο... χάλια. Το παιχνίδι αποτελεί τη βάση για την εκτίμηση του φαγητού. Με το παιχνίδι, το παιδί σας ανακαλύπτει το φαγητό και μαθαίνει να το απολαμβάνει. Επιπλέον, όταν τα μωρά αναμασούν την τροφή που έχουν στο στόμα τους, ασκούν τους γλωσσικούς μύες τους, πράγμα που οδηγεί στην ταχύτερη εκμάθηση της ομιλίας.

Βάλτε λοιπόν ένα πλαστικό τραπεζομάντιλο κάτω από το καρεκλάκι του μωρού σας, φορέστε του μια μεγάλη σαλιάρα και αγοράστε ένα κύπελλο που μπορεί να πέφτει στο πάτωμα χωρίς να σπάει και να ανατρέπεται χωρίς να χύνονται τα περιεχόμενά του. Επίσης, φροντίστε να προμηθευτείτε ένα πιάτο που μένει σταθερό στο τραπέζι και ένα γερό κουτάλι. Το πιο πιθανό είναι ότι μετά από κάθε γεύμα θα χρειαστεί να αλλάξετε τόσο τα δικά σας ρούχα, όσο και τα ρούχα του μωρού. Μη χάνετε ποτέ το χαμόγελό σας – ακόμα και όταν το μωρό σας προσπαθεί να σας ταΐσει, κολλώντας στα μαλλιά σας κομμάτια από πατάτα. Αν όλη αυτή ακαταστασία σας προκαλεί... απελπισία, θυμηθείτε ότι δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ. Στο κάτω-κάτω, έχετε δει ποτέ έναν ενήλικα – ή έστω, ένα 5χρονο – να τρώει όπως ένα μωρό εννιά μηνών;

2. Τρώτε μαζί με το παιδί σας
Το να τρώτε μαζί δεν έχει να κάνει μόνο με το φαγητό. Το φαγητό με παρέα προσφέρει ευχαρίστηση και είναι μια κοινωνική δραστηριότητα. Δεν είναι σπάνιο για τα παιδιά να μη θέλουν να φάνε στο σπίτι, αλλά να τρώνε με μεγάλη όρεξη στον παιδικό σταθμό. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί τρώνε μαζί με τους φίλους τους.

Ακόμα και αν το παιδί σας δεν τρώει τις ίδιες ώρες που τρώτε εσείς - αυτή η κατάσταση βελτιώνεται όταν συμπληρώσει το πρώτο έτος της ηλικίας του - μπορεί να κάτσει μαζί σας στο τραπέζι και να φάει μερικά λαχανικά ή να δοκιμάσει κάτι από το πιάτο σας. Όλα αυτά βοηθούν το παιδί να καλλιεργήσει ένα ενδιαφέρον για το φαγητό και τη συνεστίαση.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...