Το δέρμα των μωρών - Μωρό - Your stage - Libero
close

Το δέρμα των μωρών

Το δέρμα μας μάς προστατεύει και παράγει βιταμίνη D η οποία είναι ζωτικής σημασίας. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντική η φροντίδα του. Το δέρμα των μικρών μωρών δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως γι' αυτό και χρειάζεται περισσότερη φροντίδα.

Όπως και το κάθε τι στο μωρό σας, έτσι και το δέρμα του αλλάζει διαρκώς και θα συνεχίσει να αλλάζει πολύ μέσα στα επόμενα χρόνια. Για να καταλάβετε πόσο πολύ θα αλλάξει, συγκρίνετε το σκληρό δέρμα κάτω από τα πόδια σας με τις απαλές πατούσες του μωρού σας.

Το δέρμα μας παράγει βιταμίνη D
Σπάνια αναλογιζόμαστε πόσο σημαντικό είναι το δέρμα μας. Το δέρμα του μωρού σας το βοηθά να διατηρεί την κατάλληλη ισορροπία ζέστης και υγρασίας και το προστατεύει από τα βακτήρια και τους ιούς. Το δέρμα είναι επίσης ένα αισθητήριο όργανο. Το χρησιμοποιούμε για να αισθανόμαστε και για να αντιλαμβανόμαστε τον χώρο. Επίσης, το δέρμα μας παράγει διάφορα θρεπτικά συστατικά μεταξύ των οποίων και βιταμίνη D.
Το δέρμα αποτελεί μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος
Το δέρμα ενός μωρού δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως και είναι αρκετά διαφορετικό από το δέρμα των ενηλίκων που έχετε συνηθίσει. Γι' αυτό, θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα σχετικά με το δέρμα του μωρού σας.

1. Το ανοσοποιητικό σύστημα ενός μωρού δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως. Αν κρατάτε το νεογέννητο στη γυμνή αγκαλιά σας γυμνό ή φορώντας μόνο την πάνα του, η προστατευτική βακτηριακή χλωρίδα σας θα μεταφερθεί σταδιακά στο μωρό σας.
2. Το δέρμα του μωρού σας έχει το μισό πάχος από το δικό σας γι' αυτό και είναι πιο ευαίσθητο.
3. Το δέρμα των μωρών έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε υγρά από αυτό των ενηλίκων αλλά είναι πιο δύσκολο για το δέρμα του μωρού να διατηρήσει την ιδανική ισορροπία υγρών.
4. Τα μωρά γεννιούνται με ουσιαστικά ανενεργούς ιδρωτοποιούς αδένες. Το γεγονός αυτό, μεταξύ άλλων, καθιστά δυσκολότερο τον έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματος.
5. Καθώς μεγαλώνουν τα μωρά, τα επίπεδα του pH στο δέρμα τους σταδιακά μειώνονται. Για να είστε σίγουροι, χρησιμοποιήστε μόνο προϊόντα που είναι κατάλληλα για το βρεφικό δέρμα.

Επικοινωνήστε με τη μαία σας ή με τον γιατρό αν έχετε απορίες.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...