Υπερβολική ποσότητα μητρικού γάλακτος - Μωρό - Your stage - Libero
close

Υπερβολική ποσότητα μητρικού γάλακτος

Ωχ, το γάλα τρέχει. Τα κάνει όλα χάλια και αισθάνεστε το στήθος σας σφιχτό και γεμάτο. Δείτε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε την υπερβολική ποσότητα γάλακτος.

Η υπερβολική παραγωγή γάλακτος παρατηρείται συνήθως τις πρώτες ημέρες, όταν πρωτοεμφανίζεται το γάλα και το μέγεθος του στήθους σας μπορεί να σας σοκάρει. Μετά από μερικές μέρες όμως, η παραγωγή του γάλακτος θα προσαρμοστεί σταδιακά στις ανάγκες του μωρού σας (και το μέγεθος του στήθους σας θα μειωθεί σταδιακά). Αυτό συμβαίνει αν το μωρό δεν αδειάζει εντελώς το στήθος σας κι έτσι το σώμα σας προσαρμόζεται μειώνοντας την παραγωγή γάλακτος.

Πως να εμποδίσετε την υπερβολική ποσότητα μητρικού γάλακτος
Θα πρέπει να ξέρετε ότι θα χρειαστούν αρκετές μέρες. Η υπερβολική ποσότητα μητρικού γάλακτος μπορεί να είναι πραγματικά επώδυνη. Αισθάνεστε το στήθος σας σφιχτό και πονάει. Το μωρό δυσκολεύεται να πιάσει τη θηλή η οποία μπορεί επίσης να πονάει. Η υπερβολική ποσότητα μητρικού γάλακτος αυξάνει τον κίνδυνο απόφραξης των γαλακτοφόρων αδένων.
Δείτε μερικές συμβουλές για να βοηθήσετε τη φύση και να μειώσετε τη δυσφορία που νιώθετε:
• Αν αισθάνεστε το στήθος σας πολύ βαρύ, αφήστε το γάλα να τρέξει από τον μαστό που είναι ελεύθερος όταν το μωρό θα θηλάζει από τον άλλον. Έτσι, μειώνεται η πίεση με φυσικό τρόπο.
• Η ζέστη βοηθά τη ροή του γάλακτος. Όταν κάνετε ντους, ρίξτε ζεστό νερό στο στήθος σας.
• Αν έχετε τα αρχικά συμπτώματα απόφραξης των γαλακτοφόρων αδένων ( νιώθετε πίεση και βάρος στο στήθος) ή αν το μωρό σας δεν θηλάζει αρκετά, θα πρέπει να αφαιρέσετε γάλα από το στήθος σας με το χέρι ή με την ειδική αντλία. Μην αντλήσετε πολύ γάλα. Η άντληση προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος.
• Να θηλάζετε συχνά. Αν χρειαστεί, ξυπνήστε το μωρό σας προκειμένου να ανακουφίσετε τον πόνο. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε τις ανάγκες του μωρού σας να υπαγορεύσουν τι να κάνετε. Αν αισθάνεστε καλά και δεν αισθάνεστε δυσφορία στο στήθος παρά μόνο όταν νιώθετε το στήθος σας γεμάτο γάλα, είναι καλύτερο να θηλάζετε τόσο όσο θέλει το μωρό σας. Η παραγωγή του γάλακτος θα προσαρμοστεί σταδιακά στις ανάγκες του μωρού σας.

Μετά τον θηλασμό, το στήθος σας θα πρέπει να είναι μαλακό χωρίς σκληρά εξογκώματα.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...