Μπέιμπι σίτερ για πρώτη φορά - Μωρό - Your stage - Libero
close

Μπέιμπι σίτερ για πρώτη φορά

Για πρώτη φορά από τότε που γίνατε γονείς, σκέφτεστε να αφήσετε το παιδί σας σε μπέιμπι σίτερ. Τολμάτε; Μπορείτε;

Υπάρχουν εκατομμύρια σκέψεις που περνάνε από το μυαλό των περισσότερων γονιών που σκέφτονται να αφήσουν το παιδί τους σε μπέιμπι σίτερ για πρώτη φορά. Η αγωνία είναι συχνά η ίδια για τους γονείς, ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού. Είτε είναι πέντε μηνών, είτε δύο χρονών, είναι το ίδιο. Οι περισσότεροι ψυχολόγοι συμφωνούν ότι δεν υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες σχετικά με το τι είναι σωστό ή λάθος, αν και η κοινή λογική και η φροντίδα για το παιδί σας είναι βασικά κριτήρια.

Οι ακόλουθες συμβουλές ίσως σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αυτό το εμπόδιο ευκολότερα και εσείς και το παιδί σας και η μπέιμπι σίτερ!
1. Αν δείχνεται ήρεμοι και χαλαροί, το παιδί σας θα νιώσει ότι αυτό που συμβαίνει είναι κάτι φυσικό και όχι και τόσο περίπλοκο.

2. Το παιδί θα αισθάνεται πιο ασφαλές αν κοιμάται στο σπίτι, γι' αυτό θα είναι καλύτερο η μπέιμπι σίτερ να έρχεται στον χώρο σας.

3. Αφήστε το παιδί με κάποιον οικείο - το παιδί θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλές και σίγουρο με τη μπέιμπι σίτερ.

4. Αν θηλάζετε κατά τη διάρκεια της νύχτας και το παιδί δεν πίνει από το μπιμπερό, θα πρέπει να περιμένετε λίγο καιρό για να αφήσετε το παιδί σας με άλλον.

5. Ενημερώστε τη μπέιμπι σίτερ σχετικά με τις βραδινές συνήθειες. Η τήρηση των ίδιων σταθερών συνηθειών δίνει στο παιδί σας μια αίσθηση ασφάλειας.

6. Τα παιδιά αισθάνονται πιο ασφαλή αν κοιμούνται και ξυπνούν στο ίδιο περιβάλλον, με τους ίδιους ανθρώπους. Γι' αυτό, μην αφήνετε το παιδί στη μπέιμπι σίτερ όταν έχει ήδη κοιμηθεί.

7. Θα ήταν χρήσιμο να έχετε μαζί σας κινητό τηλέφωνο έτσι ώστε η μπέιμπι σίτερ να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας αν χρειαστεί. Όμως, αφήστε τους να ησυχάσουν. Μην τηλεφωνείτε διαρκώς για να βλέπετε αν όλα είναι εντάξει!

8. Μην ξεχάσετε να διασκεδάσετε! Διαφορετικά, όλη αυτή η οργάνωση δεν έχει κανένα απολύτως νόημα...

Έχετε περισσότερες συμβουλές; Προσθέστε τις εδώ!

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...