Πότε να αλλάζετε την πάνα - Μωρό - Your stage - Libero
close

Πότε να αλλάζετε την πάνα

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις σχετικά με τον χρόνο και τον τρόπο αλλαγής μιας πάνας, αλλά υπάρχουν μερικές πρακτικές συμβουλές. Δείτε μερικές!

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε την πάνα;
Η συχνότητα αλλαγής πάνας διαφέρει από μωρό σε μωρό. Πολλοί γονείς αλλάζουν πάνα στο μωρό τους 6-8 φορές μέσα σε ένα 24ωρο τις πρώτες ημέρες. Αν κάθε φορά που αλλάζετε το μωρό βλέπετε ότι έχει ενεργηθεί, ίσως να πρέπει να το αλλάζετε πιο συχνά, αλλά οι κενώσεις τείνουν να γίνονται λιγότερο συχνές μετά από μερικές ημέρες.
Γενικά, τα μικρά μωρά ουρούν πιο συχνά από τα κάπως μεγαλύτερα μωρά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τους αλλάζετε πάνα πέντε ή έξι φορές τη μέρα και μερικές φορές ακόμα και οκτώ ή εννιά φορές. Θα πρέπει πάντα να αλλάζετε την πάνα αμέσως μόλις ενεργηθεί το μωρό.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να ελέγχετε την πάνα πριν και μετά από κάθε γεύμα. Να ελέγχετε πάντα αν είναι στεγνό το μωρό σας όταν το βάζετε για ύπνο.

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε πάνα κατά τη διάρκεια της νύχτας;

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα πρέπει πάντα να αλλάζετε την πάνα μόνο αν έχει ενεργηθεί το μωρό ή αν παρατηρείτε διαρροές. (Σε αυτήν την περίπτωση ίσως να χρησιμοποιείτε λάθος μέγεθος πάνας. Δοκιμάστε ένα μεγαλύτερο.)
Αν το μωρό έχει κάνει μόνο τα τσίσα του, δεν χρειάζεται να το πλύνετε με νερό μέσα στη νύχτα αλλά θα πρέπει να το πλένετε πριν το βάλετε για ύπνο όταν θα αρχίσει να κοιμάται λίγο περισσότερο από άλλες φορές.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...