Σμηγματόρροια του τριχωτού της κεφαλής (νινίδα) - Μωρό - Your stage - Libero
close

Σμηγματόρροια του τριχωτού της κεφαλής (νινίδα)

Η σμηγματόρροια είναι ένα παχύ στρώμα από καφετιές και κιτρινωπές φολίδες που προέρχονται από νεκρά κύτταρα του δέρματος και σμήγμα. Δεν πρόκειται για επικίνδυνη πάθηση, αλλά μπορεί να διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να εξαφανιστεί, επομένως καλό είναι να προλάβετε την εμφάνισή της.

Μοιάζει με ένα λεπτό, πρόσθετο στρώμα νεκρών κυττάρων του δέρματος στο τριχωτό της κεφαλής του μωρού. Μπορεί να ξεφλουδίσει και μοιάζει σαν μεγάλη ποσότητα πιτυρίδας, με μεγάλες φολίδες και φολιδωτές κηλίδες. Η φολίδες είναι λίγο λιπαρές και έχουν καφετί/κιτρινωπό χρώμα. Ονομάζετε σμηγματόρροια του τριχωτού της κεφαλής (νινίδα), αποτελείται από νεκρά κύτταρα του δέρματος και σμήγμα από τους αδένες του δέρματος του μωρού και οφείλεται στη μειωμένη κυκλοφορία του αίματος.

Θεραπεία της σμηγματόρροιας του τριχωτού της κεφαλής (νινίδα)
Η σμηγματόρροια του τριχωτού της κεφαλής (νινίδα) είναι εντελώς ακίνδυνη αλλά ίσως χρειαστείτε λίγο χρόνο για να τη θέσετε υπό έλεγχο. Η πρόληψή της είναι η καλύτερη θεραπεία και είναι εύκολη:

• Να λούζετε και να στεγνώνετε τα μαλλιά του μωρού με την πετσέτα κάθε μέρα
• Να χτενίσετε τα μαλλιά του μωρού χρησιμοποιώντας μια μαλακή χτένα, πρώτα προς μία κατεύθυνση και μετά προς άλλη.
Αν, παρόλα αυτά, το μωρό σας παρουσιάσει σμηγματόρροια του τριχωτού της κεφαλής (νινίδα), μπορείτε να την αντιμετωπίσετε ως εξής:

• Τρίψτε το κεφάλι του μωρού με ελαιόλαδο και αφήστε το όλη νύχτα.
• Το επόμενο πρωί, λούστε τα μαλλιά και απομακρύνετε τις φολίδες με μια μαλακή χτένα
Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι φολιδωτές κηλίδες θα υποχωρήσουν με αυτόν τον τρόπο.

βαζελίνη με σαλικυλικό 2%

Αν η σμηγματόρροια είναι πολύ σοβαρή και εκτείνεται μέχρι το μέτωπο και τα φρύδια του μωρού, ζητήστε από το φαρμακείο ένα καλό σαμπουάν ή απλώστε βαζελίνη με σαλικυλικό 2% στο κεφάλι του μωρού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει σωστά τις οδηγίες.

Αν η νινίδα επιμένει, συμβουλευτείτε τη μαία ή τον γιατρό σας.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...