Οι μόνοι γονείς είναι και μοναδικοί - Μωρό - Your stage - Libero
close

Οι μόνοι γονείς είναι και μοναδικοί

Είτε το έχετε προγραμματίσει, είτε όχι, η ανατροφή ενός παιδιού χωρίς τη συνδρομή ενός συντρόφου μπορεί να είναι κουραστική - αλλά έχει και τα πλεονεκτήματά της. Οι συμβουλές των ειδικών μας θα κάνουν την καθημερινή ζωή σας ευκολότερη.

Ως γονέας που έχει μείνει πρόσφατα μόνος του, είναι βέβαιο ότι θα εκτιμήσετε μερικές συμβουλές που θα κάνουν την καθημερινή ζωή σας πιο εύκολη. Για αυτόν το λόγο, ζητήσαμε από τους ειδικούς μας, τον Richard, την Camilla, τη Miranda και την Brenda να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους. Είναι όλοι τους μόνοι γονείς με δύο παιδιά ο καθένας. Τους ρωτήσαμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι γονείς που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους. Όλοι τους συμφώνησαν στα εξής:

1. Δεν χρειάζεται πλέον να διαφωνείτε, ούτε να συζητάτε κάθε απόφαση.

2. Ο χρόνος που έχετε χωρίς το παιδί σας, είναι χρόνος που μπορείτε να αφιερώσετε στον εαυτό σας: μπορείτε να απολαύσετε την εργένικη ζωή, να παραγγείλετε φαγητό από έξω, να ξενυχτήσετε και να κάνετε ό,τι θέλετε.

Εννοείται ότι περιστασιακά θα αισθάνεστε κουρασμένοι. Όταν νιώθετε ότι δεν αντέχετε άλλο, οι ειδικοί μας συνιστούν τα εξής:

1. Κάντε ένα διάλειμμα. Ξαπλώστε για δέκα λεπτά. Δεν πρέπει να ζορίζετε πολύ τον εαυτό σας. Να κάνετε μόνο όσα πρέπει να γίνουν, μην υπερβάλλετε.

2. Δεν πειράζει αν δεν είναι όλα στην εντέλεια. Ό,τι κάνετε, καλό είναι. Δεν έχει σημασία αν δεν είναι όλα στη θέση τους. Σημασία έχει να βρίσκετε χρόνο για τα παιδιά σας.

3. Ορίστε συγκεκριμένες ώρες για να κάνετε κάθε πράγμα. Για παράδειγμα, μπορείτε να στέλνετε τα παιδιά σας για ύπνο κάθε βράδυ στις οχτώ. Ακόμα και αν τα παιδιά δεν νυστάζουν, χρειάζεστε λίγη ώρα για τον εαυτό σας. Δεν τους κάνει καλό να έχουν ένα γονιό που είναι εξαντλημένος.

4. Να πηγαίνετε για ύπνο σχετικά νωρίς. Είναι σημαντικό να κοιμάστε καλά.

5. Να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα όταν δεν έχετε κάποιον να σας βοηθήσει.

Έχετε κάποιες συμβουλές που θέλετε να μοιραστείτε με άλλους γονείς που είναι μόνοι; Δημοσιεύστε τις εδώ.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...