Δύσκολα τα πράγματα για το σεξ - Μωρό - Your stage - Libero
close

Δύσκολα τα πράγματα για το σεξ

Έχετε διαπιστώσει ότι δεν έχετε όρεξη για σεξ. Δεν πειράζει. Η αλήθεια είναι ότι τόσο το σώμα σας, όσο και το περιβάλλον σας... συνωμοτούν ενάντια στην επιθυμία σας για σεξ. Μην ανησυχείτε, η όρεξη για σεξ θα επιστρέψει σύντομα. Δείξτε υπομονή και μην αφήσετε να χαθεί η επαφή με τον σύντροφό σας.

Ο μόνος "κανόνας" που υπάρχει είναι ότι πρέπει να περιμένετε μέχρι να περάσουν τα λόχεια, διότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Ούτως ή άλλως, σε αυτό το στάδιο δεν γίνεται συχνά λόγος για σεξ.

Οι νέες μητέρες δεν έχουν ιδιαίτερη όρεξη για σεξ και αυτό είναι απολύτως φυσικό. Μόλις γεννήσατε, το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να αναρρώσει, έχετε ακόμα την κοιλιά σας και οι ευαίσθητες περιοχές είναι ακόμα ταλαιπωρημένες. Επιπλέον, ο οργανισμός σας είναι γεμάτος από πολλές διαφορετικές ορμόνες που συνδέονται με την εγκυμοσύνη και το θηλασμό, όπως είναι η προλακτίνη, η ορμόνη που ευθύνεται για τη δημιουργία του γάλακτος. Επομένως, είναι λογικό να μην έχετε διάθεση για σεξ. Με αυτόν τον τρόπο, η Φύση προστατεύει τις γυναίκες, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα μείνουν ξανά έγκυες αμέσως μόλις γεννήσουν.

Είστε διαρκώς κουρασμένη
Η επιθυμία σας για σεξ επηρεάζεται επίσης και από το βαθμό κόπωσης. Όπως έχετε διαπιστώσει... κανείς δεν νιώθει περισσότερη κούραση από μια νέα μαμά! Όχι ότι δεν επηρεάζεται και ο μπαμπάς, βέβαια. Στην προσπάθειά σας να εξοικειωθείτε με τους νέους σας ρόλους ως γονείς και ενώ έχετε συνεχώς στο μυαλό σας τις ανάγκες του μωρού σας, ίσως να μην έχετε πλέον το χρόνο να σκέφτεστε τόσο πολύ το σύντροφό σας. Αυτό το μικρό ανθρωπάκι που μόλις μπήκε στη ζωή σας απαιτεί όλο το χρόνο και την ενέργειά σας.

Μια ερωτική σχέση με το νεογέννητο μωρό σας
Τις πρώτες μέρες μετά τη γέννα, οι περισσότεροι νέοι γονείς διαπιστώνουν ότι είναι... ερωτευμένοι με το μωρό τους. Το μωράκι σας περιτριγυρίζεται από τόση αγάπη και τρυφερότητα, ώστε το σεξ να μην σας απασχολεί πλέον. Η ανάγκη για σεξ αντικαθίσταται από άλλα πράγματα. Η νέα εμπειρία της οικογένειας και των ισχυρών δεσμών που δημιουργούνται μεταξύ σας, είναι από μόνη της μια μεγάλη απόλαυση. Μικρές πράξεις φροντίδας, όπως για παράδειγμα μια αγκαλιά ενθάρρυνσης στο σύντροφό σας όταν το μωρό δεν μπορεί να σταματήσει να κλαίει, είναι πιο σημαντικές σε αυτό το στάδιο από οτιδήποτε άλλο.

Αυτό είναι φυσιολογικό. Διανύετε μια μεταβατική περίοδο και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Τα παιδιά μεγαλώνουν, δεν πρόκειται να σας ξυπνούν για πάντα μέσα στα άγρια μεσάνυχτα. Το σεξ δεν είναι τόσο σημαντικό σε αυτό το στάδιο, αλλά ο δεσμός μεταξύ σας είναι. Για αυτό, φροντίστε ο ένας τον άλλον. Συζητήστε. Αγκαλιαστείτε. Αν διατηρήσετε αυτήν την επαφή, κάποια στιγμή θα επανέλθει και η διάθεση για σεξ.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...