Μετά από μια έκτακτη καισαρική τομή - Μωρό - Your stage - Libero
close

Μετά από μια έκτακτη καισαρική τομή

Μετά από μια έκτακτη καισαρική τομή μπορεί να έχετε πολλά ανάμικτα συναισθήματα: η ανακούφιση, η απογοήτευση και ο φόβος μπορεί να είναι μερικά από αυτά. Η έκτακτη καισαρική τομή αγχώνει πολύ και τον πατέρα/σύντροφο.

Μια έκτακτη καισαρική τομή μπορεί να προκαλέσει πολλά συναισθήματα. Μερικές γυναίκες νιώθουν ότι έχασαν την εμπειρία του τοκετού. Νιώθουν ανακούφιση που όλα πήγαν καλά αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να μη σκεφτούν τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. Ορισμένες γυναίκες χρειάζονται αρκετό χρόνο για να ξεπεράσουν το σοκ μιας καισαρικής.

Αν όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα και δεν μπορέσατε να καλωσορίσετε το μωρό σας λόγω της νάρκωσης, μπορεί να αισθάνεστε ότι χάσατε τις πρώτες ώρες μαζί του. Η γέννηση ενός μωρού μπορεί να φαντάζει εξωπραγματική και ίσως χρειαστεί αρκετός χρόνος για να το συνειδητοποιήσετε.

Είναι και για τους μπαμπάδες δύσκολο
Ο πατέρας του μωρού/ο σύντροφός σας θα έχει κι αυτός μπερδεμένα συναισθήματα. Γνώριζε ότι το μωρό σας κινδύνευε και ίσως ένιωθε ανίσχυρος και περιττός όταν το περιστατικό έγινε επείγον. Είναι τραγικό να βλέπετε την ατμόσφαιρα στην αίθουσα τοκετών να γίνεται όλο και πιο σοβαρή. Αυτός ο φόβος μπορεί να διαρκέσει αρκετά.

Η συζήτηση βοηθάει
Ανεξάρτητα από το πως αισθάνεστε, είναι καλό να συζητήσετε με τη μαία σας και/ή με τον μαιευτήρα σας γιατί έλαβαν αυτήν την απόφαση. Μπορείτε να συζητήσετε όλη τη διαδικασία βήμα προς βήμα, καθώς και να ζητήσετε ένα αντίγραφο με την περιγραφή του περιστατικού σας. Μια καλή ιδέα θα ήταν να ρωτήσετε επίσης αν πρόκειται να γεννήσετε πάλι με καισαρική στο μέλλον.

Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι συνέβη και να προχωρήσετε και θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για τη γέννηση του επόμενου παιδιού σας.

Μιλήστε ο ένας στον άλλον
Μην ξεχνάτε ο ένας τον άλλον. Συνεχίστε να μιλάτε για τον τοκετό όταν επιστρέψετε στο σπίτι. Πώς αισθάνεστε και οι δύο; Ίσως εσείς και ο σύντροφός σας να αισθάνεστε διαφορετικά και είναι σημαντικό να δώσετε ο ένας στον άλλον τον χώρο για να εκφράσετε πως νιώσατε.

Και αν δεν καταφέρατε να αγκαλιάσετε το μωρό σας τις πρώτες ώρες, ίσως να σας καθησυχάζει το γεγονός ότι ο σύντροφός σας και το μωρό μοιράστηκαν αυτές τις στιγμές.

Κάνατε καισαρική; Μιλήστε για την εμπειρία σας εδώ.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...