Ο ήλιος και το βρεφικό δέρμα - Μωρό - Your stage - Libero
close

Ο ήλιος και το βρεφικό δέρμα

Τα μωρά κάτω των έξι μηνών δεν θα πρέπει να εκτίθενται καθόλου στον ήλιο. Μην χρησιμοποιείτε αντηλιακό αν το μωρό δεν είναι τουλάχιστον ενός έτους. Τα μωρά θα πρέπει να παραμένουν στη σκιά και να μην εκτίθενται στον ήλιο.

Τα μωρά δεν συμπαθούν τον ήλιο. Η θερμοκρασία του σώματος των μωρών ρυθμίζεται δύσκολα και γι' αυτό θα πρέπει να είστε προσεχτικοί με τη ζέστη. Για παράδειγμα, μην αφήνεται το μωρό σας να κοιμάται στο καρότσι του κάτω από τον καυτό ήλιο. Η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί, επίσης, να προκαλέσει εγκαύματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο δέρμα του μωρού σας.


Προσοχή στα αντηλιακά
Το δέρμα του μωρού σας είναι πολύ ευαίσθητο και δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό αν το μωρό δεν είναι τουλάχιστον ενός έτους. Προστατέψτε το δέρμα του με ελαφρά, βαμβακερά ρούχα και κρατήστε το μωρό στη σκιά. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας κάποια ομπρέλα για τον ήλιο.

Μην αφήνετε το μωρό σας απευθείας εκτεθειμένο στο ηλιακό φως. Είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα ηλιόλουστα μέρη και δώστε προσοχή στην έμμεση ακτινοβολία η οποία προέρχεται από την αντανάκλαση στο νερό και στην άμμο, ακόμα και όταν είστε κάτω από λευκή ομπρέλα

Αν έχετε απορίες σχετικά με την έκθεση στον ήλιο, τα ρούχα και τις υπαίθριες δραστηριότητες, συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας.
Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...