Ένας μόνος γονιός έχει ανάγκη από ένα δίκτυο - Μωρό - Your stage - Libero
close

Ένας μόνος γονιός έχει ανάγκη από ένα δίκτυο

Όταν είστε μόνος γονιός, η καλύτερη στήριξη που μπορείτε να έχετε είναι ένα μεγάλο και δραστήριο δίκτυο. Η δημιουργία ενός τέτοιου δικτύου δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη. Αρχίστε εδώ.

Όταν μοιράζεστε τη φροντίδα του παιδιού με τον σύντροφό σας, μπορείτε να μιλάτε ο ένας στον άλλον και να συζητάτε κάθε τι που αφορά τα μικρά παιδιά και σε πρακτικό επίπεδο, μοιράζεστε το βάρος της φροντίδας και βοηθάτε ο ένας τον άλλον. Όταν, όμως, είστε μόνος γονιός, αυτή η συναισθηματική και πρακτική στήριξη δεν είναι τόσο άμεσα διαθέσιμη.

Δημιουργώντας ένα δίκτυο
Ως μόνος γονιός είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα δίκτυο ανθρώπων στους οποίους θα μπορείτε να μιλάτε και από τους οποίους θα μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια. Ένα δίκτυο το οποίο θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίζετε τα καθημερινά πρακτικά ζητήματα της φροντίδας του παιδιού, όπως είναι μια ασθένεια, η μετάβαση του παιδιού στον παιδικό σταθμό, καθώς και την κοινωνική πλευρά της φροντίδας του παιδιού - να έχετε κάποιον να μοιράζεστε τις χαρές και τους προβληματισμούς της ζωής. Σας δίνει ενέργεια, βοήθεια, συμβουλές, καθώς και πολλά άλλα.

Μπορείτε να βρείτε στήριξη:

- Στη γειτονιά σας – ζητήστε τη βοήθεια οικογενειών, φίλων και γειτόνων που εμπιστεύεστε.

- Σε ομάδες γονέων – ρωτήστε ή μεταβείτε στην τοποθεσία www.plunket.org.nz και αναζητήστε "ομάδες γονέων" για να βρείτε κάποια που σας εξυπηρετεί.

- Στο Playcentre που πραγματοποιεί πρόγραμμα SPACE (Supporting Parents Alongside Children’s Education) για μωρά και υπεύθυνους φροντίδας. Στην τοποθεσία www.SPACE.org.nz θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες. Επίσης, μπορείτε να απευθυνθείτε και σε άλλους φορείς.

- Στον Birthright, έναν οργανισμό ο οποίος στηρίζει τις μονογονικές οικογένειες στη Νέα Ζηλανδία. www.birthright.org.nz

- Στο Internet - μπορείτε να επικοινωνήσετε με άλλους μόνους γονείς μέσω του φόρουμ μας. Η απλή συζήτηση μπορεί να βοηθήσει ορισμένες φορές, δίκτυο δεν σημαίνει απαραίτητα φυσική παρουσία. Μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο καλά και στο διαδίκτυο.

- Σε ομαδικές δραστηριότητες - όταν έχετε λίγο χρόνο χωρίς τα παιδιά σας, ασχοληθείτε με τα δικά σας ενδιαφέροντα και συναναστραφείτε άλλους ενήλικες.

Άλλες συμβουλές; Προσθέστε τις εδώ.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...