Μαθαίνοντας ανάγνωση - Νήπιο - Your stage - Libero
close

Μαθαίνοντας ανάγνωση

Το μυστικό για τη μάθηση της ανάγνωσης συνδέεται με την περιέργεια για τη δραστηριότητα του διαβάσματος. Ως μητέρα, έχετε τη δυνατότητα να ενθαρρύνετε αυτήν την περιέργεια και να καλλιεργήσετε την αγάπη του παιδιού σας για το διάβασμα.

Πολλοί γονείς θέλουν να μάθουν στα παιδιά τους να διαβάζουν επειδή ξέρουν πόσο διασκεδαστικό είναι. Ξέρουν ότι το διάβασμα μπορεί να ανοίξει την πόρτα για έναν κόσμο μαγικό.

Ένας από τους τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καλλιεργήσετε στο παιδί σας το ενδιαφέρον για το διάβασμα είναι να του διαβάζετε μετά τη γέννα. Διαβάστε τους μια ιστορία για οποιονδήποτε λόγο, φροντίστε να έχετε πολλά βιβλία διαθέσιμα σε ευπρόσιτα σημεία και βεβαιωθείτε ότι το παιδί σάς βλέπει όταν διαβάζετε. Αν ταυτιστούν με το ρόλο του αναγνώστη και μάθουν από μικρά ότι τα βιβλία είναι διασκεδαστικά, όλα τα υπόλοιπα είναι εύκολα.

Δραστηριότητες με βιβλία
Ο πιο εύκολος τρόπος για να καλλιεργήσετε στο παιδί σας το ενδιαφέρον για το διάβασμα, είναι να του δείξετε πώς να χρησιμοποιεί τα βιβλία για να αντλεί ιδέες.

Αναπαράσταση
Αναπαραστήστε τις αγαπημένες σας ιστορίες, προσθέτοντας επιπλέον λεξιλόγιο για να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του παιδιού και να το βοηθήσετε να καταλάβει καλύτερα την αφήγηση. Αν το παιδί σας αναπτύξει ένα πλούσιο λεξιλόγιο, θα νιώθει περισσότερη αυτοπεποίθηση αργότερα, όταν θα προσπαθεί να διαβάσει δύσκολες λέξεις που βλέπει πώς γράφονται για πρώτη φορά.

Μίμηση
Αν ένας από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας κάνει κάποια ενέργεια, όπως για παράδειγμα το μαγείρεμα, κάντε το ίδιο πράγμα μαζί με το παιδί σας.

Έχετε άλλες ιδέες να προσθέσετε; Μοιραστείτε τις μαζί μας εδώ!

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...