Το παιχνίδι είναι βαρετό - Νήπιο - Your stage - Libero
close

Το παιχνίδι είναι βαρετό

Δεν βρίσκετε πια τόσο διασκεδαστικό το να χτίζετε πύργους και να βάζετε τα αρκουδάκια για ύπνο. Δεν θέλετε να παίξετε με τα ίδια παιχνίδια, με αποτέλεσμα να νιώθετε ενοχές. Μην ανησυχείτε, όμως: το μόνο που χρειάζεστε, είναι μια αλλαγή προοπτικής.

Δεν είναι τόσο ότι έχετε βαρεθεί το παιχνίδι – απλά δεν αντέχετε άλλο τα ίδια παιχνίδια. Έχετε βαρεθεί τα τουβλάκια, τα αρκουδάκια, τις λασπόπιτες και τα αυτοκινητάκια. Αυτό είναι φυσικό, αλλά παρόλα αυτά αισθάνεστε άσχημα που βρίσκετε αυτά τα παιχνίδια τόσο απελπιστικά βαρετά, επειδή το παιδί περιμένει να παίξετε μαζί του τόσο ανυπόμονα. Το χειρότερο είναι ότι αισθάνεστε πως θα έπρεπε να παίζετε με το παιδί σας - ότι θα έπρεπε να είναι πιο διασκεδαστικό για εσάς.

Παίζοντας μαζί
Μην αισθάνεστε άσχημα. Μην πιέζετε τον εαυτό σας. Έχετε το δικαίωμα να πείτε όχι. Σας αξίζει να έχετε το δικό σας χρόνο, έστω και αν τα πράγματα έχουν αλλάξει πια. Αυτόν τον καιρό, ο ελεύθερος χρόνος είναι μια πολυτέλεια.

Δεν είστε πολύ καλή παρέα για το παιδί σας αν δεν σας διασκεδάζει αυτό που κάνετε. Γιατί να μη σκεφτείτε αντίστροφα; Τι θέλετε εσείς να κάνετε; Μπορεί να σας ακούγεται λίγο εγωιστικό αυτό, αλλά είναι ένας καλός συμβιβασμός. Να τι μπορείτε να δοκιμάσετε:

• Δοκιμάστε να παίξετε παράλληλα με το παιδί σας και όχι μαζί. Αν παίζετε ταυτόχρονα, κάνοντας δυο διαφορετικές δραστηριότητες, τα πράγματα μπορεί να είναι πιο ευχάριστα και για τους δυο σας.
• Βάλτε το παιδί σας να παίξει τα δικά σας "παιχνίδια", όπως τη γυμναστική, την ενασχόληση με τον κήπο, το μαγείρεμα και το ξεφύλλισμα περιοδικών.
• Βοηθήστε το παιδί σας να ξεκινήσει να παίζει και μετά αφήστε το μόνο του.
• Προσκαλέστε συνομήλικα παιδιά για να του κάνουν παρέα. Έτσι θα βρείτε την ευκαιρία να ξεκουραστείτε λίγο.

Έχετε άλλες ιδέες; Μοιραστείτε τις μαζί μας εδώ.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...