Εκπαίδευση στη χρήση του γιογιό - Νήπιο - Your stage - Libero
close

Εκπαίδευση στη χρήση του γιογιό

Ήρθε η ώρα να πείτε αντίο στις πάνες; Δείχνει να καταλαβαίνει πλέον το παιδί σας πότε κάνει τσίσα ή κακά του; Υπέροχα! Ήρθε η ώρα να εκπαιδευτεί για την τουαλέτα.

Έφτασε η ώρα να χρησιμοποιήσετε το γιογιό; Όταν το παιδί σας αρχίζει να δείχνει ενδιαφέρον για τις συνήθειες της τουαλέτας, όπως, για παράδειγμα, όταν σας μιμείται όταν κάθεστε στην τουαλέτα, είναι καλό να αποκτήσετε ένα γιογιό και να το έχετε έτοιμο. Στην αγορά κυκλοφορεί μια τεράστια ποικιλία από γιογιό σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Επιλέξτε ένα γιογιό που είναι σταθερό και όχι πολύ χαμηλό. Ίσως να είναι καλή ιδέα να αφήσετε το παιδί σας να το διαλέξει.

Ξεκινώντας
Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε, λοιπόν. Δείξτε στο παιδί σας το γιογιό και αφήστε το να καθίσει για να δει πώς του φαίνεται. Δώστε του ένα βιβλίο για να ξεφυλλίσει. (Κυκλοφορούν στην αγορά μερικά πολύ χαριτωμένα παιδικά βιβλία με θέμα την εκπαίδευση της τουαλέτας). Μην ανησυχήσετε αν δεν συμβεί τίποτα. Μόνο όταν καταφέρει να κάνει κάτι στο γιογιό θα καταλάβει το παιδί σας πραγματικά τη σχέση μεταξύ των σημάτων που του δίνει το σώμα του και του γιογιό. Για αυτό, σας συμβουλεύουμε να είστε παρατηρητική και να προσπαθείτε να ερμηνεύσετε τη γλώσσα του σώματος του παιδιού σας. Αν παρατηρήσετε ότι συμβαίνει κάτι, τρέξτε στο γιογιό!

Οι καλύτερες στιγμές για να έχετε αποτελέσματα, είναι αμέσως μετά το φαγητό ή τον ύπνο. Μετά τον ύπνο, αφαιρέστε την πάνα του και διαβάστε του μια ιστορία όσο κάθεται στο γιογιό.

Θυμηθείτε: για να πείτε αντίο στις πάνες, χρειάζεστε απλά έναν... γυμνό πισινό και ένα γιογιό σε κοντινή απόσταση.

Συμβουλές για την εκπαίδευση στη χρήση του γιογιό
Το επόμενο βήμα είναι να ρωτάτε το παιδί σας τακτικά αν θέλει να πάει στην τουαλέτα. Μην επιμένετε πολύ, όμως. Αν η απάντησή του είναι "ναι", θα πρέπει να δράσετε γρήγορα. Τα νήπια αισθάνονται την ανάγκη να ουρήσουν, αλλά δεν έχουν μάθει να κρατιούνται μέχρι να κατεβάσουν τα ρούχα τους και να καθίσουν στο γιογιό τους. Κάποια στιγμή, θα συμβεί κι αυτό. Με την πάροδο του χρόνου, θα μπορείτε να εμπιστεύεστε το παιδί σας όταν σας λέει ότι πρέπει να πάει στην τουαλέτα.

Μερικές συμβουλές για επιτυχημένη εκπαίδευση τουαλέτας:
• Ηρεμήστε – μην αγχώνεστε για την εκπαίδευση τουαλέτας. Κάποια στιγμή, θα συμβεί.
• Μην ξεκινάτε την εκπαίδευση πολύ νωρίς – Η καλύτερη ηλικία για να ξεκινήσετε συνήθως είναι μεταξύ δύο και τριών ετών.
• Μην τιμωρείτε το παιδί σας - Τα ατυχήματα είναι φυσιολογικά. Να το επαινείτε όταν πετυχαίνει το στόχο του, αλλά μην τιμωρείτε τα ατυχήματα.
• Δώστε στο παιδί σας πολλά υγρά να πιεί. Έτσι, θα έχουν πιο εύκολα αποτελέσματα στο γιογιό.
• Δώστε του το καλό παράδειγμα. Όταν πηγαίνετε τουαλέτα, αφήστε την πόρτα ανοικτή, ώστε να μπορεί να δει το παιδί σας πώς γίνεται.
• Βεβαιωθείτε ότι το γιογιό του βρίσκεται σε ένα σημείο που μπορεί να φτάσει εύκολα και γρήγορα χωρίς βοήθεια.
• Αγοράστε ένα γιογιό και για την κούκλα ή το αρκουδάκι του και βάλτε το δίπλα στο δικό του γιογιό. Έτσι, το γιογιό γίνεται διασκέδαση.

Καλή τύχη! Πείτε μας εδώ πόσο καλά τα πάτε.

Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Φορτώνει...